Foto: Skymusic arhiva

Može li veštačka inteligencija da zna ukus publike Belgrade Beer Festa? Evo odgovora…

Belgrade Beer Fest (BBF) nedavno je obradovao svoju vernu publiku pozivom da predloži omiljene bendove za predstojeće festivalsko izdanje, a na vrhu liste želja našli su se Jocker Out, Buč Kesidi i Dram.

Međutim, organizatori su želeli dodatno da začine ovaj mini-konkurs, pa su postavili isto pitanje veštačkoj inteligenciji, a rezultati su i više nego zanimljivi!

Chat GPT, trenutno jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih vidova veštačke inteligencije, za potencijalne hedljnere BBF-a 2024. predložio je S.A.R.S., Ničim izazvan i Orthodox Celts, uz jasne razloge zbog čega bi baš oni bili dobar izbor.

Ljubitelji Belgrade Beer Festa najviše žele da čuju Maneskin, a uz njih su tu i ova tri domaća benda

Tako je za S.A.R.S. Chat GPT rekao da je u pitanju bend koji je poznat po svojoj originalnoj kombinaciji različitih muzičkih žanrova, te da bi njihov nastup dodao dinamičnost i energiju Beer Festu, dok spoj tradicionalnih keltskih elemenata i modernog roka, karakterističan za Orthodox Celts, privlači široku publiku, i bio bi sjajan dodatak festivalu. Bend Ničim izazvan, pored velike popularnosti u čitavom regionu, ima sposobnost da prenese snažne emocije kroz muziku, a njihov autentičan zvuk doprineo bi raznolikosti Beer Festa.

Iako je očigledno da Chat GPT ima drugačiji “ukus” od stvarne publike, ovi rezultati pružaju organizatorima uvid u različite preporuke – kako od onog dela fanova koji su uzeli učešća u ovoj mini-anketi, tako i od veštačke inteligencije, koja je svoj predlog bazirala na analizi preferencija festivalske publike u prethodnim godinama i popularnosti spomenutih muzičkih sastava.

Podsetimo, do festivala je ostalo nešto manje od pola godine, pa ostaje da se vidi čiji će se ukus organizatori poštovati i ko će se od predloženih bendova naći na velikoj bini na Ušću od 20. do 23. juna. Ipak, jedno je sigurno – čeka nas nezaboravan muzički spektakl!