Na prvom mestu liste glumaca sa najvećom zaradom – prijatno iznenađenje

Posle više od dve decenije Adam Sandler se pojavio na vrhu godišnje Forbseove liste najplaćenijih glumaca u 2023. godini. Drugo mesto zauzima Margo Robi.

Adam Sandler je poslednji put bio na vrhu godišnje Forbsove liste 2002. godine. Časopis je izračunao da je Sandler zaradio 73 miliona dolara 2023. godine, pre svega zahvaljujući unosnom ugovoru sa striming platformom Netflix.

Prošle godine je glumio u nastavku komedije “Murder Mystery 2” i porodičnoj drami “You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah” u produkciji Netflixa, pozajmio je glas glavnog lika u animiranoj muzičkoj komediji “Leo”. Producirao je i krimić “The Out-Laws”, a trenutno se pojavljuje u naučno-fantastičnoj drami “Spaceman”.

Druga na listi glumaca sa najvećom zaradom bila je Margo Robi, za koju je Forbes procenio da je prošle godine zaradila 59 miliona dolara. Ovo je prvenstveno bilo zahvaljujući njenoj glavnoj ulozi u blokbasteru “Barbi”, ali i ulozi u filmu “Asteroid City” Vesa Andersona i podukciji filma “Saltburn Emeralde Feneli”.

Treći na listi je Tom Kruz, koji je prihodovao 45 miliona dolara za svoj rad na akcionom nastavku “Nemoguća misija: Odmazda – Prvi deo”, kao i od prodaje na srtiming platformi prošlogodišnjeg “Top Gun: Mavercik”.

Četvrto mesto dele Rajan Gosling, koji je zaradio 43 miliona dolara za ulogu Kena u filmu “Barbi” i Met Dejmon, koji je zaradio isti iznos prošle godine nakon što se pojavio u Aflekovom filmu “Air” i u “Openhajmeru”.

Na šestom mestu na listi za 2023. bila je Dženifer Aniston, koja je zaradila 42 miliona dolara nakon što je glumila zajedno sa Sandlerom u filmu “Murder Mystery 2” i glavne uloge u seriji Apple TV+ “Jutarnji šou”. Mada treba dodati da još uvek ima zavidne tantijeme od “Prijatelja”.

Sedmo mesto dele Leonardo Dikaprio i Džejson Stetam sa po 41 milion dolara. Dikaprio je glumio u filmu “Ubice cvetnog meseca” Martina Skorsezea nominovanom za Oskara, dok je Stetam imao mnog naporniju godinu i snimio filmove “Operation Fortune: Ruse de Guerre”, “Fast X”, “Meg 2: The Trench” i “Expend4bles”.

Deveti na listi je Ben Aflek, koji je zaradio, kako se procenjuje, 38 miliona dolara od filma “Air” koji je producirala njegova kompanije, a koji je ujedno režirao i igrao glavnu ulogu. Dobar deo zarade je došao i od unosnog ugovora sa Dankin donatsom.

Na desetom mestu našao se Denzel Vašington, koji je zaradio 24 miliona dolara prvenstveno zahvaljujući uspehu nastavka akcionog trilera “Ekvilajzer 3”.

Godine 2022. na Forbsovoj listi najplaćenijih glumaca na vrhu je bio Tajler Peri. Tri uzastopne godine pre toga Dvejn Džonson je bio najplaćeniji glumac u Holivudu.

Kada je Sandler poslednji put bio na vrhu liste pre više od dve decenije, zaradio je 47 miliona dolara pre svega zahvaljujući filmovima “Opijeni ljubavlju” i “Gospodin Dids”.

Izvor : Headliner.rs