Photo : Ian Allen

Naslovnom numerom Nick Cave & The Bad Seeds najavili album “Wild God”

Nick Cave & The Bad Seeds se vraćaju sa novim albumom “Wild God”. Očekivan 30. avgusta, prvi ukus 18. studijskog albuma benda je istoimena naslovna pesma „Wild God“.

„Nadam se da će album imati efekat na slušaoce kao što je imao i na mene“, kaže Kejv. „Kad krene da prašti iz zvučnika, zanese me. To je komplikovani zapis, ali je takođe duboko i radosno zarazan. Nikada ne pravimo master plan kada krenemo da snimamo. Albumi više odražavaju emocionalno stanje pisca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, ċini se da smo srećni.”

Omot

Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći zaokrete i skretanja koja pojačavaju bogatu sliku i emocije u Kejvovim duševnim narativima. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji nežno dotiču prošlost Bad Seeds-a, ali su prolazni, i služe samo da obogate neumornu i nemirnu pokretačku silu benda.

Album je producirao Kejv, zajedno sa Vorenom Elisom (Warren Ellis), a miks potpisuje Dejvid Fridman (David Fridmann). Kejv je počeo pisanje albuma za Novu Godinu 2023. godine. Na snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtree-u u Londonu, Bad Seeds su dodali svoju jedinstvenu alhemiju, uz dodatne nastupe Kolina Grinvuda (Colin Greenwood, bas) i Luisa Almaua (Luis Almau, najlon žičana gitara, akustična gitara).

„Wild God (Divlji Bog)… nema zajebavanja sa ovim snimkom. Kad udari, udari. Podiže te. Pomera te. Volim to kod njega.“ – Nick Cave

‘Wild God’ će biti objavljen na Bad Seed u saradnji sa Play It Again Sam, na streaming platformama, CD-u i standardnim i limitiranim vinil izdanjima.