WEST HOLLYWOOD, CA - OCTOBER 17: Nick Menza performs at 95.5 KLOS And The Whisky a Go Go Present Rock Against MS All Star Benefit Concert at The Whisky a Go Go on October 17, 2013 in West Hollywood, California. (Photo by Gabriel Olsen/FilmMagic)

Najavljen dokumentarac o pokojnom bubnjaru Megadetha – Nick Menzi

Screaming Butterfly Entertainment sa sedištem u Zapadnoj Virdžiniji najavili su “This Was My Life”, necenzurisani dokumentarac usredsređen na pokojnog bubnjara Megadeth-a Nicka Menzu.

“This Was My Life” biće prvi film koji će pričati o Menzinom nasleđu i proslaviti njegov život tačno onakav kakav je bio. U saopštenju za štampu opisano je kao “nepokolebljivo istraživanje života jednog od najuspešnijih thrash-metal bubnjara svih vremena, koje je odobrila porodica Menza. Od njegovog detinjstva pa sve do kraja života, uključujući i istiniti izveštaj o ponovljenim neuspelim pokušajima klasične „Rust In Peace“ postave.”

“This Was My Life” sadržaće retke i nikada pre viđene fotografije i video zapise iz Nickove arhivirane kolekcije VHS kaseta, koje je lično snimao sam Menza od 1988. do 1991. godine. Uključiće se ekskluzivni sadržaj koji prikazuje Nicka kako radi u studiju, u kućnom studiju, snima kućne filmove, opušteno vreme i zabave sa svojim kolegama iz benda, kao i drugim poznatim umetnicima ere sa kojom je Nick gostovao.

Nickov dudgogodišnji lični menadžer Robert Bolger rekao je: „Veoma sam uzbuđen što radim sa Screaming Butterfly Entertainmentom na zvaničnom dokumentarcu.

„Postoji mnogo objavljenih dezinformacija o Nicku koje nisu istinite i vrlo sam srećan što iznosimo istinu.

“Nick je voleo svoje obožavaoce i uvek je rekao da bez obožavalaca ništa ovo ne bi bilo moguće. Zaista mislim da će Nickovi obožavaoci uživati u ovom putovanju kroz njegov život.”

Izvršna producentkinja Holli Mollohan iz kompanije Screaming Butterfly Entertainment dodala je: „Kao filmski stvaralac i kolega metalac koji duboko ceni metal zajednicu, počastvovana sam i uzbuđena što idem na ovo putovanje zajedno sa svima vama.“

Menzina zvanična autobiografija „Megalife: The Autobiography of Nick Menza“ J. Marshalla Craiga objavljena je u decembru 2018. godine putem Post Hill Press-a.

Menza je u Megadethu svirao od 1989. godine do 1998. godine, pa ponovo 2004. i poslednji put 2014. godine. Tokom svog boravka u jednom od najvećih thrash metal bendova Nick je snimio sa njima četiri albuma – Rust in Peace (1990), Countdown to Extinction (1992), Youthanasia (1994), i Cryptic Writings (1997).

Kasno uveče 21. maja 2016. godine, Nick se srušio nakon što je pretrpeo srčani udar tokom koncerta sa Chrisom Polandom i Robertinom “Pag” Pagliariem, a proglašen je mrtvim po dolasku u bolnicu. Odeljenje medicinskog ispitivača okruga Los Angeles reklo je da je Menza umro od hipertenzije i aterosklerotske kardiovaskularne bolesti.

Nick je s pravom stekao mesto jednog od najžešćih bubnjara u metalu. Vrhunac njegove karijere, rekao je Nick, bilo je sviranje na Rock In Rio festivalu pred više od 100.000 ljudi.