Sedmorica metalaca koji u stvari kidaju i ostale žanrove

Neki muzičari su poznati po tome da sviraju ili pevaju u metal bendu, ali vole i druge žanrove.

Neki od njih su se i javno oprobali u drugim žanrovima, a neki samo povremeno iz zezanja.

Ali ono što je sigurno da neki zaista kidaju i u drugim žanrovima. A ko su oni ? Pa hajde da vidimo !

Adam “Nergal” Darski

Behemoth je doslovno zver od death metal benda. Ali ko bi mogao da posumnja da kada vokal Adam Adam „Nergal“ Darski ne oblači crnu odeću i ne svira death metal, on zapravo piše country pesme ? Njegov sporedni projekat, Me And That Man, je njegova neverovatna strana koju niko nikada nije ni predpostavio da će doći.

Alex Skolnick

Biti jedan od originalnih članova kultnog thrash metal benda Testament samo je trunčica od svega što je Alex Skolnick postigao tokom svoje muzičke karijere. Kao da mu igranje integralne uloge u razvoju jednog žanra nije bilo dovoljno, Skolnick je takođe diplomirao jazz u ​​Njujorku. Od tada se svira jazz i kao solo umetnik i kao deo džez benda The Alek Skolnick Trio, sa Nathanom Peckom i Mattom Zebroskim.

Corey Taylor

Osim što je poznat kao pevač benda Slipknot, Corey je takođe i frontmen rock benda Stone Sour, a ove godine je izdao i solo album, na kom ima i pesama u kojim repuje. Šta više reći o ovom čoveku.

Zakk Wylde

Ako to već nije jasno rečeno, zajednička tema ovde je da neke od najistaknutijih figura u metalu u stvari imaju mekšu stranu. Na kraju, prilično je lako shvatiti zašto slušanje, pisanje i sviranje decenijama ničega osim metala koji probija bubne opne može učiniti nekoga da poželi da uživa malo u Rokenrolu. Tako su nastali akustični albumi Zakk Wylde-a, „Book of Shadows I“ i „II“.

Yngwie Malmsteen

Gitarski virtuoz Yngwie Malmsteen jedan je od najveštijih metal gitarista svih vremena. Pravi virtuoz, međutim, nikada ne prestaje da vlada svojim instrumentom. To bi moglo objasniti zašto je Malmsteen krenuo u blues sa “Blue Lightning”-om 2019. godine. Na albumu i dalje očigledno utiče metal, ali blues je ono što na kraju prevladava.

Jason Newsted

Jason Newsted, treći basista Metallice, napustio je bend nakon mnogo godina da bi se posvetio svom alternativnom rock bendu, Echobrain. Međutim, to nije bila odluka doneta bez nekih turbulencija. Newsted je stvarao muziku sa svojim pratećim projektom dok je svirao sa Metallicom, a neki članovi nisu bili zadovoljni time. U strahu da Echobrain stiče previše pažnje, Metallica je efikasno krenula da ga ugasi. Newsted i Echobrain napisali su dva impresivna alt rock albuma: istoimeni iz 2002. i „Glean“ iz 2004. godine.

Jonathan Davis

Jonathan Davis proslavio se kao frontmen Korna, jednog od najvećih nu-metal bendova svih vremena. Solo album koji je objavio 2018. godine pokazuje koliko je vešt i u pisanju pesama na kojima se koriste instrumenti iz celog sveta. Album „Black Labirinth“ predstavlja eklektičan niz alt rocka, industrijske i svetske muzike.