Photo : Srđan Doroški (Pabllography)

Nakon rasprodatog SNP-a, Simply the best symphony stiže u Beograd

U MTS dvorani u četvrtak 1. februara naredne godine održaće se rok simfonija „Simply the best“, nakon dva uspešna koncerta u Zrenjaninu i Novom Sadu.

Rasprodat koncert Zrenjaninske filharmonije u Srpskom narodnom pozorištu održan početkom novembra, kao i premijerno izvođenje u Zrenjaninu krajem avgusta, pokazali su da u Srbiji postoji ogromno interesovanje za lik i delo Tine Tarner (Tina Turner), ali i spoj orkestra sa rok zvukom.

Publika je uživala u nekim od njenih najvećih hitova kao što su „Proud Mary“, „What’s Love Got to do With It“, „Simply The Best“, „We don’t need another hero“, „Private dancer“, i mnogi drugi. Čuvene Tinine balade raznežile su sve prisutne, a brzi ritmovi podigli svakoga na noge u punoj sali SNP-a, čemu je doprinelo i izvanredno dirigovanje Mikice Jevtića.

Photo : Srđan Doroški (Pabllography)

Posetioci su slušali neke od najuticajnijih i najpoznatijih pesama „kraljice roka“, ali i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kad i ona. Julijana Vincan je svojom pojavom i glasom oživela sećanje na Tinu Tarner, dok su Aleksandar Bojović i Dušan Birač zapevali pesme bendova kao što su Guns N’ Roses, Deep Purple, AC/DC, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru.

Podsetimo, Zrenjaninska filharmonija izvodi i „Black symphony“ posvećen grupi Metallica 23. novembra u Srpskom narodnom pozorištu, a 24. novembra sa Bojanom Peković natupa u Zrenjaninu, dok 26. novembra izvode isti program na Kolarcu.

Sa „Black Metallica tribute“ bendom Zrenjaninska filharmonija, koju vodi direktor orkestra Roman Bugar, zasviraće 28. novembra u Trstu i 29. novembra u Ljubljani, a u SNP se 15. decembra vraća uz projekat „Abba Symphonic“.

Svi koji žele da dožive veče puno energije i strasti, ulaznice za šou koji rasplamsava sećanje na rok legende svetske muzičke scene, pre svega na Tinu Tarner, mogu rezervisati putem sajta MTS dvorane.