Credit : Frank Lebon

THE SMILE predstavlja naslovnu pesmu novog albuma “Wall Of Eyes”

U martu ove godine, hvaljeni trio The Smile (Tom Jork, Džoni Grinvud i Tom Skiner) preko XL Recordings izdao je ograničeno EP vinil izdanje „Europe: Live Recordings 2022“, koje sadrži snimke živih nastupa snimljenih u različitim gradovima tokom prva turneja benda prošle godine, u sklopu koje su održali i koncert u rasprodanoj zagrebačkoj dvorani.

Leto 2023. godine, pored koncertne turneje, obeležilo je i objavljivanje singla “Bending Hectic”, sa kojim su debitovali na Montreux Jazz Festivalu 2022. Iako prvobitno nije bilo planirano za izdavanje, od usta do usta brojnih fanovi i kritičari učinili su ga fenomenom i ipak se pojavio kao samostalno izdanje i bio prvi uvid u nove materijale fantastičnog trija.

artwork by Stanley Donwood & Thom Yorke

Juče (13.11.23.) The Smile su otkrili detalje svog potpuno novog albuma „Wall Of Eyes“, koji će biti objavljen 26. januara preko XL Recordings-a. Bend je takođe podelio naslovnu pesmu „Wall Of Eyes“, koju prati muzički spot u režiji Pola Tomasa Andersona. Novi album, snimljen u studijima Oxford i Abbey Road, producirao je i miksovao njihov saradnik Sem Pets-Dejvis, a sadrži aranžmane za gudače Londonskog savremenog orkestra.

The Smile su takođe najavili evropsku turneju za mart 2024, uključujući datume u Londonu, Mančesteru i Glazgovu. Prodaja ulaznica počinje u petak, 17. novembra putem linka OVDE.

Na kopnenom delu Evrope održaće koncerte samo u Kopenhagenu, Briselu i Amsterdamu.

Novi album “Wall Of Eyes” prati debitantski LP benda iz 2022. “A Light For Attracting Attention”, koji su pohvalili mnogi kritičari, uključujući The Guardian, Pitchfork, The Observer, The Needle Drop, Rolling Stone, New York Magazine, Uncut, MOJO i mnogi drugi.