Ne očekujte neobjavljeni materijal Eddie Van Halen-a skorije – izjavio njegov sin

Eddie Van Halen-ov sin Wolfgang Van Halen nedavno je dao burnu izjavu štiteći sećanja na njegovog oca gde je prozvao JuliensAuctions.com zbog prodaje gitara EVH-a i unovčavanja njegovee smrti, a takođe je pomenuo i da su glasine o bendu koji nastavlja s njim na gitari lažne.

Sada je Wolfgang pričao o neobjavljenom Van Halen-ovom materijalu. U intervjuu za The Oakland Press, Volfgang je rekao da neko vreme neće biti izdat neobjavljeni materijal i da je prvi korak u procesu pravilno arhiviranje svega.

„To se neće dogoditi još dugo“, rekao je. “Nemam pojma šta je tamo što bi vredelo objaviti. U određenoj meri, moj otac je objavio sve dobre stvari. Čak i bez namere da objavim, želim to da arhiviram i digitalizujem kako treba, tako da sve bude sigurno godinama unapred. Biće to neverovatno težak proces i vrlo dug proces.

„Mislim da kada veoma važan muzičar umre, obično odmah iskopate neke kompilacije neobjavljene muzike koja je možda trebalo i da ostane neobjavljena, ali hvatate taj trenutak“, nastavio je. “Nikada se nisam slagao sa tim, pa ako ćemo ikad nešto uraditi sa tim neobjavljenim stvarima, želim da budem siguran da smo to učinili kako treba i da uradimo nešto sa čim bi tata bio ponosan. “

Eddie Van Halen je svoj poslednji album objavio sa grupom Van Halen 2012. godine po imenu “A Different Kind of Truth” .