Nema mesta za heavy metal u Rock n Roll kući slavnih

Judas Priest je zajedno sa Motorhead-om, Thin Lizzy-jem, MC5 i Soundgarden-om i ove godine uskraćen za ulazak u Rock n Roll Hall of Fame dvoranu, ali Nine Inch Nails su osigurali svoju poziciju u kući slavnih.

Kompletna lista onih koji će 2020. godine biti uvršteni uključuje i Depeche Mode, The Doobie Brothers , Whitney Houston, Nine Inch Nails, Notorious B.I.G. i T-Rex, dok će Jon Landau i Irving Azoff primiti nagrade Ahmet Ertegun.

Pat Benetar, Dave Matthews Band, Kraftwerk, Rufus feat. Chaka Khan i Tod Rundgren takođe su bili na listi nominovanih kandidata koja je objavljena prošle godine, ali nisu dobili dovoljno glasova za ulazak.

Godišnji “navijački listić“ Rock Hall-a malo je promenio mišljenje žirija, pošto je Dave Matthevs Band dobio najviše glasova, a pratila ga je Pat Benatar. Doobie Brothers su jedini koji će biti uvršteni a da su se našli na Top 5 listi žirija(našli su se na trećem mestu, dok su Soundgarden i Judas Priest zauzeli četvrto i peto mesto, ali neće biti uvršteni).

Ovo je drugi put da je Judas Priest nominovan, a ni ovog puta nisu uspeli da dobiju dovoljan broj glasova za ulazak kao ni prošle godine. MC5 su pet puta nominovani, odnosno pet godina za redom, dok su Soundgarden i Motorhead prvi put nominovani 2019. godine.

Nine Inch Nails su 2015. i 2016. godine izgubili, ali ove godine su dobili dovoljan broj glasova čime su konačno obezbedili mesto u dvorani.

Reklo bi se da ljudi koji su glavni u izboru za Hall of Fame imaju neki “pik” na heavy metal.

Ceremonija uvrštenja će biti održana 2. maja u Klivlendu u Ohaju.