Wed. Oct 27th, 2021

Nightwish najavili album(e)

Prošlo je dosta vremena od kada je Nighwish objavio svoj poslednji album, tačnije četiri godine, ali su najavili da se uskoro vraćaju sa novom muzikom. U novom intervjuu, pevačica Floor Jansen otkrila je da je grupa završila njihov sledeći album i da imaju okviran datum za njegovo objavljivanje – cilj im je proleće 2020. godine.

Jansen je rekla : “Mislim da smo napravili vrlo cool novi album. Jako sam, jako zadovoljna sa njim. Zapravo ne mogu previše reći o albumu, jer postoji nekoliko stvari koje su iste, a nekoliko stvari koje su različite. Ali sve što mogu reći je da sam jako zadovoljna sa konačnim proizvodom i da sam jako uzbuđena zbog toga. I mislim da će ljudi koji su već slušali Nightwish zaista uživati ​​u ovome.”

6.12.2019. Nightwish će takođe objaviti njihov novi live album nazvan “Decades: Live In Buenos Aires”. Koncert koji je za ovu priliku sniman je održan na stadionu Malvinas u Buenos Airesu, a održan je kao deo Decades World Tour turneje prošle godine. Biće objavljen u datim formatima : BluRay Digibook, 2CD Digipak, BluRay+2CD Earbook, 3LP.

Frontmen benda Tuomas Holopainen je objasnio : “Za turneju nisam želeo da izaberem naše najuspešnije pesme. Umesto toga, zapitao sam se koje bih pesme svirao nekome ko nikada nije čuo za nas. U nekom trenutku tokom priprema, shvatio sam da sam se smeškao sve vreme. Setio sam se znatiželjnog, nevinog dečaka(sebe) dok je pisao sve ove pesme.”

Highwaystar Magazine radio