Nightwish najavili album(e)

Prošlo je dosta vremena od kada je Nighwish objavio svoj poslednji album, tačnije četiri godine, ali su najavili da se uskoro vraćaju sa novom muzikom. U novom intervjuu, pevačica Floor Jansen otkrila je da je grupa završila njihov sledeći album i da imaju okviran datum za njegovo objavljivanje – cilj im je proleće 2020. godine.

Jansen je rekla : “Mislim da smo napravili vrlo cool novi album. Jako sam, jako zadovoljna sa njim. Zapravo ne mogu previše reći o albumu, jer postoji nekoliko stvari koje su iste, a nekoliko stvari koje su različite. Ali sve što mogu reći je da sam jako zadovoljna sa konačnim proizvodom i da sam jako uzbuđena zbog toga. I mislim da će ljudi koji su već slušali Nightwish zaista uživati ​​u ovome.”

6.12.2019. Nightwish će takođe objaviti njihov novi live album nazvan “Decades: Live In Buenos Aires”. Koncert koji je za ovu priliku sniman je održan na stadionu Malvinas u Buenos Airesu, a održan je kao deo Decades World Tour turneje prošle godine. Biće objavljen u datim formatima : BluRay Digibook, 2CD Digipak, BluRay+2CD Earbook, 3LP.

Frontmen benda Tuomas Holopainen je objasnio : “Za turneju nisam želeo da izaberem naše najuspešnije pesme. Umesto toga, zapitao sam se koje bih pesme svirao nekome ko nikada nije čuo za nas. U nekom trenutku tokom priprema, shvatio sam da sam se smeškao sve vreme. Setio sam se znatiželjnog, nevinog dečaka(sebe) dok je pisao sve ove pesme.”