Nightwish objavili novi album

Novi album Nightwish-a, “Human.: II: Nature”, objavljen je juče(petak, 10. april) preko Nuclear Blast-a.

Izdanje je u stvari dupli album koji sadrži devet numera na prvom CD-u i jednu dugu pesmu podeljenu u osam poglavlja, na CD-u broj 2. Takođe, za svaku pesmu sa prvog CD-a bend je objavio lyric video, a sve to možete videti ispod.

Holopainen je rekao o “Human.: II: Nature.”: “Prvobitna ideja nije bila da se uradi dupli album. Mislili smo da sav materijal možemo da uklopimo na jedan album, ali pošto na CD može da stane samo 78 minuta materijala, a naš album je dugačak 83 minuta, ili tako nešto, morali smo da ga podelimo na dva CDa. To se na kraju pokazalo sjajnom odlukom, jer sada još više ima smisla kada razmišljate o dinamici albuma . To je “Human.: II: Nature”. Prvih devet pesama su o ljudima koji pričaju priče o čovečanstvu, ljudskoj prirodi, o drugim ljudima, sve sa ljudskim glasom. Zatim, nakon toga, prebacite CD i sa instrumentalom odlazite u prirodu na pola sata. Znači, to je deo prirode. ”

Na pitanje da li je album konceptualni Tuomas je rekao : „Ne bih koristio termin “konceptualni album“, ali postoji mala tema koja prolazi kroz sve pesme, pa je na neki način to tematski album. U nekom trenutku tokom procesa pisanja pesama, shvatio sam da se reč “čovek” pojavljuje u svim pesmama, i sve su nekako povezane. Tada sam nekako shvatio i rekao “U redu, ova pesma govori o snazi ljudske mašte”, “Ova pesma govori o snazi ljudske empatije”, “Ova pesma je o čoveku nasuprot tehnologiji.” Pa sam poželeo da nazovemo album “Human”. Ali to nekako nije to to, i ne zvuči baš u redu, jer je poslednja pesma o lepoti planete Zemlje. Poslednja pesma je nekako poput ljubavnih pesama Nightwish-a, samo ovog puta prema planeti zemlji. Dakle, to je priroda – ljudska priroda. Tako smo i smislili naslov albuma.”