Novi dokumentarac o Tošetu Proeskom večeras na Prvoj

Na televiziji Prva, u nedelju 28. januara u 18.50 na programu biće emitovan dokumentarni film “Jedini: Sećanje na Tošeta” o velikoj balkanskoj zvezdi – Tošetu Proeskom, koji bi 25. januara proslavio 43. rođendan.

Za 26 godina života i 15 godina karijere ostavio je iza sebe veliki broj hitova, muzičkih nagrada i koncerata. Ipak, na dan kada je tragično izgubio život region nije plakao samo zato što je otišao veliki muzičar, već i veliki čovek.

Tošetov doprinos nije bio samo muzički – njegov altruizam, humanitarni rad i ljubav prema životu i ljudima su ono po čemu ga ljudi i pamte. O tome najbolje svedoče njegova porodica, prijatelji iz detinjstva, ali i rodno Kruševo u kom od tog 16. oktobra 2007. kao da je vreme stalo, piše Prva.rs.

Njegovi saradnici pamte njegov izvanredan talenat, prijatelji vedar duh, a porodica najboljeg sina, brata i ujaka. Svi oni sa nama su podelili uspomene i sećanja zabeležena slikama i snimcima dugo čuvanim samo za njih. U prvom dokumentarnom filmu o Tošetu Proeskom svoja sećanja iznose i Toni Cetinski, Biljana Krstić, Jelena Tomašević, Bojan Marović, Ognen Nedelkovski i drugi.

Premijera filma o sjajnom pevaču održana je 26. januara u njegovom rodnom Kruševu, a televizijska premijera Prvoj televiziji u nedelju 28. januara u 18.50.

Autorka filma je Katarina Milovanović, snimatelj Srđan Preradović i montažer Nikola Uspenski, koji su deo ekipe emisije “Exploziv”.