Novi solo projekti i nove pesme – Eddie Vedeer, Brian May, Avril Lavigne i drugi…

U poslednjih sedam dana objavljeno je i najavljeno dosta solo projekata ili projekata koje poznati muzičari rade van svojih matičnih bendova, pa hajde da vidimo koji su to :

RUN-DMC

Hip-hop legenda Darril “DMC” McDaniels (RUN-DMC) sprema se da objavi novi singl pod nazivom “She Gets Me High”, što je remake pesme “Black Betty” od RAM JAM-a, a obrada uključuje i gotovanje muzičara kao što su Sebastian Bach (SKID ROW) na vokalu, Mick Marsa (MOTLEY CRUE) na gitari, Duff McKagana (GUNS N’ ROSES) na basu i Travisa Barkera (BLINK-182 ) na bubnjevima.

Iako rani snimak “Black Betty” datira iz 1939. godine, zahvaljujući bluzmenu Huddie Ledbetter, kasnije se njime pozabavio MANFRED MANN početkom 1970-ih pre nego što je postao hit u rukama njujorške ekipe RAM JAM 1977. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sebastianbach (@sebastianbach)

Eddie Vedder

Pevač Pearl Jam-a Eddie Vedder objavio je novi solo singl pod nazivom “Brother The Cloud”.

Najavljuje dolazak njegovog dugo očekivanog novog albuma “Earthling”, koji će biti dostupan 11. februara preko Seattle Surf/Republic Records.

“Earthling“, koji je producirao Gremijem nagrađeni producent Andrew Watt, prvi je Vedderov album od “Ukulele Songs“ iz 2011. godine. Pesma je najnoviji singl sa LP-a i pridružuje se ranije objavljenim numerama “Long Way“ i “The Haves“.

“Earthling“ osvetljava svaku stranu Veddera i uključuje saradnju sa nekim od najpoznatijih muzičkih legendi, kao što su Stevie Wonder, Ringo Starr, Elton John, ali i Andrew Watt, Chad Smith i Josh Klinghoffer.

Alex Skolnick

HU$H MONEI, novoosnovani rep duo koji čine Skoly-D, što je alter ego gitariste Testamenta Alex Skolnicka i Kimmy G (Kimmy Gordon), objavio je svoj prvi video, “BIGLIE”, prikaz događaja koji su se odigrali godinu dana pre, 6. januara 2021, u Vašingtonu.

„B.I.G. L.I.E.“ bavi se mnogim stvarima koje nisu preterano smešne, ali možemo da ubacimo malo komedije i ovde”, kaže Skolnick, koji je takođe kompozitor i producent pesme.

Brian May

Nedavnom objavom na Instagramu, gitarista grupe Queen Brian May objavio je da radi na novom solo albumu. U naslovu svoje objave, May je takođe zamolio svoje fanove da svojim umetničkim delima doprinesu projektu.

Brian May je tada rekao da je razgovarao sa umetnicom Sarom Rug o pravljenju umetničke knjige zajednice koja će pratiti ponovno izdanje “Another World“, njegovog drugog i poslednjeg studijskog albuma iz 1998. godine(ako ne računamo sountrack za film “Furia”) Nakon toga, gitarista je otkrio uslove učešća i rekao da fanovi imaju vremena do 6. februara da predaju svoje umetničke radove. Više pronađite ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Alex Lifeson

Envy Of None, novi bend Alex Lifesona, gitariste grupe Rush, koji je osnovao zajedno sa muzičarima kao što su Andy Curran (CONEY HATCH), Alfio Annibalini i pevačica Maiah Wynne, objaviće svoj istoimeni debi album 8. aprila za Xcope.

Omot albuma

Spisak pesama na albumu :

01. Never Said I Love You [04:06]
02. Shadow [03:21]
03. Look Inside [04:44]
04. Liar [03:13]
05. Spy House [02:23]
06. Dog’s Life [04:36]
07. Kabul Blues [03:12]
08. Old Strings [05:15]
09. Dumb [04:19]
10. Enemy [04:16]
11. Western Sunset [02:25]

Lifeson-u nije stran koncept evolucije. Kao jedan od osnivača Rush-a, bio je u mogućnosti da istražuje više muzičkog terena nego bilo koji drugi gitarista na svetu — podižući rok do novih progresivnih visina tokom decenija i uvek na najdivlje inventivne načine.

11 numera “Envy Of None“ — koje se nalaze između različitih nijansi alternativnog, eksperimentalnog i sint roka — izazivaju iznenađenja na svakom koraku, izvrćući mračne melodije sa savremenim pop hooksovima. Sam Lifeson je ponosno svestan koliko malo toga ima veze ovaj bend sa bendom koji ga je proslavio.

Prvi singl sa albuma, “Liar”, je izašao. i možete ga čuti ispod.

Tarja Turunen

Grupa Outlanders, na čelu sa legendarnom pevačicom Tarjom Turunen, objavila je novi singl pod nazivom “Closer To The Sky”.

Kao gost na pesmi, pojavio se gitarista Trevor Rabin, najpoznatiji kao gitarista čuvenog progresivnog rock sastava Yes.

Sledeći singl grupe Outlanders, pod nazivom “The Cruellest Goodbye”, biće objavljen 28. januara, a kao gost na pesmi, naći će se Američki gitarista Al Di Meola.

Pesma “Closer To The Sky”, najava je sledećih osam pesama koje će biti objavljene pod okriljem izdavačke kuće earMUSIC. Na svakoj pesmi gostovaće po jedan gitarista, kao što su: Joe Satriani, Jennifer Batten, Steve Rothery, Mike Oldfield, Walter Giardino, Ron „Bumblefoot“ Thal, Vernon Reid i Marty Friedman.

Floor Jansen

Još jedna pevačica grupe Nightwish, najavila je da će 25. marta objaviti novu solo pesmu, koja će za razliku od pomenutog benda biti pop pesma, a ne ni rock ni metal.

Steve Vai

Steve Vai i Favored Nations / Mascot Label Group objavili su zvanični vizualizator za “Zeus In Chains”. Kompozicija se nalazi na Vaijevom predstojećem studijskom albumu pod nazivom “Inviolate” koji će biti objavljen u digitalnom obliku i na CD-u 28. januara. Vinil će uslediti 18. marta.

Spisak pesama na albumu :

01. Teeth Of The Hydra
02. Zeus In Chains
03. Little Pretty
04. Candle Power
05. Apollo In Color
06. Avalancha
07. Greenish Blues
08. Knappsack
09. Sandman Cloud Mist

Udo Dirkschneider

Bivši frontmen grupe ACCEPT i sadašnji grupe U.D.O. Udo Dirkschneider izdaće novi album “My Way” 22. aprila za izdavačku kuću Atomic Fire Records. Oglašen kao “njegov najličniji i najneobičniji album do sada”, ovaj rad sadrži 17 obrada pesama koje su najviše uticale na njega kao muzičara i pevača. Među njima su sve vrste klasika iz istorije muzike – uključujući i one koje možda ne očekujete od Udoa. Ne samo da se iza svakog od tragova krije veoma lična priča, već i ponekad iznenađujući aranžman koji, uprkos veoma individualnoj implementaciji, živi i diše Udov rukopis u celosti.

Spisak pesama na albumu :

01. Faith Healer (ALEX HARVEY)
02. Fire (CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN)
03. Sympathy (URIAH HEEP)
04. They Call It Nutbush (TINA TURNER)
05. Man On The Silver Mountain (RAINBOW)
06. Hell Raiser (THE SWEET)
07. No Class (MOTÖRHEAD)
08. Rock And Roll (LED ZEPPELIN)
09. The Stroke (BILLY SQUIER)
10. Paint It Black (THE ROLLING STONES)
11. He’s A Woman, She’s A Man (SCORPIONS)
12. T.N.T. (AC/DC)
13. Jealousy (FRANKIE MILLER)
14. Hell Bent For Leather (JUDAS PRIEST)
15. We Will Rock You (QUEEN)
16. Kein Zurück (WOLFSHEIM)
17. My Way (FRANK SINATRA)

Jack White

Polovina benda The White Stripes, Jack White, objavio je novu pesmu pod nazivom “Love Is Selfish” i naći se na njegovom nadolazećem albumu “Entering Heaven Alive” koji izlazi 22. jula, a drugi je od dva albuma koje White planira izdati ove godine. Naime, u aprilu izlazi “Fear of the Dawn” s kojeg je u oktobru je objavio numeru “Taking Me Back”.

Više o albumima koje možemo očekivati tokom ove godine možete pronači ovde.

Avril Lavigne

Avril Lavigne je najavila da će sledećeg meseca objaviti potpuno novi album pod nazivom “Love Sux“.

Postavljeno da bude objavljen 25. februara, dolazi nakon što je kanadska kantautorka prethodno potencijalno najavljivala da će njen sedmi LP stići „na vrh“ 2022. za izdavačku kuću DTA Records Travisa Barkera.

Najavljuje se da će se ovim albumom ona vratiti svojim pop-pank korenima, što možemo videti i u prethodno objavljenom singlu “Bite Me“. Danas je objavila novi singl “Love It When You Hate Me” u saradnji sa blackbearom, a singl pojavljuje ranije pretpostavke u vezi žanra.

Spisak pesama na albumu :

1. ‘Cannonball’
2. ‘Bois Lie’ (featuring Machine Gun Kelly)
3. ‘Bite Me’
4. ‘I Love It When You Hate Me’ (featuring blackbear)
5. ‘Love Sux’
6. ‘Kiss Me Like The World Is Ending’
7. ‘Avalanche’
8. ‘Déjà Vu’
9. ‘F.U’
10. ‘All I Wanted’ (featuring Mark Hoppus)
11. ‘Dare To Love Me’
12. ‘Break Of A Heartache’

Omot albuma

John Paul Jones

Suosnivač Led Zeppelina John Paul Jones navodno radi na muzici za film sa svojim novim bendom Snoweye.

U filmu pod nazivom “And Anne”, žena se izoluje u pokušaju da “izgradi stvarnost koja ne gori kao vatra“, prema IMDb-u, i prevaziđe traumatično iskustvo iz svog kasnog detinjstva. Ona stvara imaginarnog prijatelja po imenu MANI da bi sebi pomogla da se izbori. Originalna muzika benda Snoweye biće uključena u soundtrek filma.

Jones je osnovao ovaj bend sa Elle Marjom Eira, Norvežankom, i Lusi Parnel 2017. godine, a grupa je od tada nastupila samo nekoliko puta uživo. Snoweye sebe opisuju kao „eterične, a ipak dušebrižne. Neuhvatljive, a ipak instinktivne,” izvodeći „folk-inspirisane melodije” i na Sami, autohtonom ugro-finskom jeziku, i na engleskom. Trio koristi “glas, mandolinu, više gitara, elektroniku i terenske snimke” kako bi stvorio “zapanjujuće performanse”.