Wed. Apr 21st, 2021

Photo : Marko Đukić

Novi spot benda “Lagana sreda” za pesmu “Novo vreme”

Još uvek aktuelni pobednici petog izdanja Bunt Rok Festivala, članovi benda “Lagana Sreda” snimili su treći video spot za pesmu „Novo vreme”.

Spot je premijerno emitovan u sredu 7. aprila u emisiji „Bunt“ (RTS2)

“Pesma je nastala pre otprilike tri godine ali se nazivom i tematikom uklopila u današnje doba i ono što nam se trenutno dešava.” kaže pevač, gitarista i frontmen benda „Lagana Sreda“, Stefan Niketić.

“Tekst pesme govori o lažnim obećanjima koja su konstantno slušale kako naši vršnjaci tako i generacije pre nas… sve te neke lažne nade o nekom “novom” vremenu. I mi, kao i oni pre nas- sada čekamo da to vreme prođe, kako bi možda, jednom- bilo bolje.”- dodaje Filip Janjić, basista benda.

Spot za pesmu “Novo vreme” snimljen je u studiju “Beat” u zgradi BIGZ- a, tokom poslednjih dana bitisanja ovog neformalnog prestoničkog kulturnog centra i svojevrsnog utočišta, kako za stvaraoce i umetnike, tako i za publiku koja je godinama pratila njihov rad.

„Ovo je prvi spot u kojem i zaista sviramo. Do sada nismo primenjivali ovakav pristup u našim spotovima ali pošto već čekamo da prođe „novo vreme“, rešili smo da se i mi malo promenimo, da se još više angažujemo…“ nastavlja Filip i dodaje:

„Takođe, prvi put smo odlučili da imamo profesionalce u vezi sa stilizacijom, nosimo dizajniranu odeću. Zahvaljujemo Biljani Nastić i Zoranu Ostojiću, koji su osmislili i kreirali odevne komade za naš vizuelni identitet u ovom spotu.“

Kao i u prethodna dva video spota, članovi benda su i u ovoj ekranizaciji njihove pesme glavni akteri.

„Želeli smo da što vernije dočaramo, prikažemo te unutrašnje sukobe, borbu koja se odvija u svima nama. Dramaturški, akcenat je na borbi, preispitivanju, izvesnoj teskobi ali i nagomilanoj energiji, koja je sputana – sve to je zadesilo mnoge umetnike u današnjim okolnostima. Ne retko, čovek je u tako delikatnim situacijama- sam sebi najveći neprijatelj… Samo snimanje je bilo veoma izazovno i zahtevno ali smo veoma zadovoljni rezultatom i verujem da smo uspeli da prenesemo emociju i poruke naše pesme.”- zaključuje Stefan Niketić.

Video spot za pesmu “Novo vreme” grupe “Lagana sreda” nastao je kao rezultat uspešne saradnje benda sa najdugovećnijom TV rok emisijom- emisijom “Bunt”, uz podršku Sokoja.

Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

Highwaystar Magazine radio