Wed. Apr 21st, 2021

Lordi ove godine objavljuju čak SEDAM albuma – ludost ili ne ?

Finski metalci Lordi I u oktobru će objaviti ni manje ni više novih studijskih albuma.

LP-ovi će obeležiti prvu novu muziku grupe Lordi od albuma „Killection“, izmišljenog kompilacijskog albuma koji je sadržao pesme koje bi bend napisao da je postojao između ranih 1970-ih i sredine 1990-ih.

Lider benda Mr.Lordi, objašnjava: „U roku od nedelju dana kada je „Killectour“ prekinut u martu 2020. godine, shvatio sam da ćemo nekako morati da iskoristimo iznenadni produžetak. Bilo je jasno da je vreme da se započne sa planiranjem novog albuma, iako je ,,Killection” objavljen ni dva meseca pre toga. Mislio sam da je najdosadnije što bismo mogli uraditi posle ,,Killection” da uradimo još jedan klasičan album Lordija. I jako sam uživao u različitim stilova pisanja pesama, snimanja i produkcije na „Killection“, ali još jedna dosadna ideja bila bi da se uradi 2. deo. Budući da je „Killection“ izmišljeni kompilacioni album iz izmišljenog back kataloga koji ne postoji, stekao sam ideju da jedina stvar koja bi to mogla da bude vrh je da snimi i objavi taj izmišljeni zadnji katalog. A do Noći veštica 2021 izmišljeni zadnji katalog više neće biti izmišljen, on će zapravo postojati … barem većim delom. Moja prvobitna ideja je bila da izdati 10 albuma, ali izdavačka kuća je rekla da je to ludost. Ali sedam je broj koji su smatrali donekle zdravim, hahahaha! ”

Dakle, za LORDI-je 11. izdanje studijskog albuma, ne samo da ćemo dobiti 11. novi album, već ćemo istovremeno dobiti i 12., 13., 14., 15., 16. i 17. album. Koji je još rok bend ovo već radio? Odgovor je nijedan drugi.

Iz benda kažu: „Albumi će zvučati međusobno različito, svi su u različitim stilovima i izmišljenim epohama na vremenskoj traci „Killection“-a. Inače, pet od sedam albuma je već urađeno, a broj šest je na dobrom putu“.

Highwaystar Magazine radio