Kevin Winter, Getty Images

Objavljen duet Slasha i Chestera Benningtona

Slash, pre nego što su Myles Kennedy and the Conspirators postali njegov solo bend, radio je na svom prvom solo albumu, angažujući nekoliko poznatih muzičara kako bi otpevali vokale na ploči.

Kako se ispostavilo, jedan takav vokal koji se na kraju nije našao na ploči bio je pokojni vokal Linkin Parka Chester Bennington. Sada, 13 godina kasnije, pesma na kojoj je Bennington radio sa Slashom je otkrivena isključivo kroz podkast Appetite for Distortion. Naziva se “Crazy”.

Slash otkrio zašto ne želi film o Guns N’ Roses-ima

Zašto “Crazy” nikada nije objavljena?

Kao što se obično dešava kada su umetnici u različitim izdavačkim kućama, povremeno saradnja naiđe na birokraciju. U ovom slučaju, kako je otkrio producent Big Chris Flores u epizodi, Slash je pozvao Benningtona u svoj studio da radi na demo verziji pesme “Crazy”. Ali nakon toga, Bennington je saznao da neće moći da da dozvolu za njegovu upotrebu jer je izdavačka kuća odbila da ga uvrsti na pesmu koja bi mogla da se takmiči za pažnju dok je Linkin Park izdavao novi album. Slashova solo ploča izašla je u martu 2010, dok je A “Thousand Suns” Linkin Parka kasnije stigla u septembru.

„Morali smo da odložimo tu pesmu i nekako se izgubila svih tih godina“, otkrio je Flores. U stvari, demo je godinama živeo na njegovom računaru bez čak ni odgovarajućeg naslova pesme.

Zašto “Crazy” zvuči pomalo poznato?

Dok je Benningtonov demo sa Slashom morao da bude odložen, Slashov rad na gitari je stavljen u upotrebu u drugom obliku. Pesma se na kraju pretvorila u „Doctor Alibi“, numeru snimljenu sa Lemmyjem Kilmisterom. Tekst i naslov pesme su se promenili u vreme kada je album objavljen, ali postoji određena gitarska sličnost između dve pesme.

Čujte novu do sada neobjavljenu pesmu Linkin Parka sa glasom Čestera Beningstona

Šta se dogodilo sa “Crazy” i kada se ponovo pojavila?

Flores je otkrio da je demo sa Benningtonom uglavnom zaboravljen jer je Slash krenuo napred sa muzikom za svoj solo album. Ali godinama kasnije, producent je oslobađao prostor kada je naišao na fajl pod nazivom „Demo Fast No. 15“. Nesiguran o čemu se radi, otkrio je da je to Benningtonov demo sa njihovih ranih sesija albuma.

Nakon što su je podelili sa Slashom, dogovorili su se da kontaktiraju Benningtonovu udovicu Talindu o mogućnosti da urade nešto sa pesmom. U početku je tražila da bude objavljena u originalnom obliku, ali nakon izvesnog ohrabrenja od Floresa, uspeli su da dodaju bubnjeve i bas u pesmu. Flores je posegnuo za bubnjarom Mattom Starrom, koji je tada preporučio Duga Pinnicka da snimi bas koji sada postoji na numeri.

Sada sa odobrenjem, pesma je objavljena juče (16. novembra) ekskluzivno kao deo podkasta Appetite for Distortion koji uključuje intervju sa Big Chrisom Floresom.

Intervju u celosti možete pogledati u nastavku, dok se sama pesma može čuti na 1:11:11 oznaci plejera ispod. A možete videti kako se pesma promenila tako što ćete proveriti šta je postalo „Doktor Alibi“ sa Lemijem Kilmisterom u plejeru ispod toga.