Jimi Hendrix. CREDIT: Chuck Boyd / © Authentic Hendrix, LLC

Objavljen mini-dokumentarac o Jimiju Hendrixu

Objavljen je ekskluzivni novi mini-dokumentarac o Jimi Hendrix Experience-u, koji prikazuje put gitariste do SAD.

Mini-dokumentarac u trajanju od gotovo 13 minuta osvrće se na prve dane karijere Jimija Hendrixa i dug put kojim je krenuo ka međunarodnom priznanju. Takođe dolazi uoči novog live albuma njegovog istorijskog nastupa na Hollywood Bowl-u 1967. godine, koji bi trebalo da bude objavljen kasnije ove godine.

Pod naslovom From The Monkees To The Hollywood Bowl, dokumentarac detaljno opisuje muzičarev kratki mandat nakon Monterey Popa kao uvodnu postavu za The Monkees u julu 1967. i njegovo vreme kada je bio predgrupa za The Mamas & The Papas u Hollywood Bowl-u.

Takođe sadrži intervjue sa umetnicima, uključujući Mickyja Dolenza i Chasa Chandlera, kao i sa njegovim bivšim kolegama iz Experience benda Noelom Reddingom i Mitchom Mitchellom.

U ekskluzivnom pogledu na izdanje ispod, prikazan je i ranije neviđeni snimak Hendrixa, snimljen neposredno pre nego što je dobio svetsko priznanje za svoj debi album „Are You Experienced“.

Što se tiče njegovog istorijskog nastupa na Hollywood Bowl-u 1967. godine, novi live album ovog nastupa biće objavljen sledećeg meseca (10. novembra) preko Experience Hendrix, L.L.C i Legacy.

Sa 10 numera, album prikazuje nastupe omiljenih nam pesama, uključujući „The Wind Cries Mary“, „Foxey Lady“, „Fire“ i „Purple Haze“, sve održane tokom njegovog nastupa kao predgrupa za The Mamas & The Papas.