Photo by Buda Mendes/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management

Obožavateljka preminula na koncertu Taylor Swift zbog ogromnih vrućina

Taylor Swift je rekla da je „razorena“ smrću obožavateljke pre njenog koncerta u Brazilu 17. novembra.

Swiftova je svoju ‘Era’s Tour’ odvela u Rio de Žaneiro u Brazilu i trebalo je da tamo ponovo nastupi sinoć, odnosno 18. novembra, i sutra (20. novembra) pre nego što se preseli u Sao Paolo sledećeg vikenda. Ali, sinoćni koncert je otkazan.

Na Instagramu, Swift je podelila sledeću izjavu: „Ne mogu da verujem da pišem ove reči, ali slomljenog srca kažem da smo izgubili jednog mog fana ranije večeras pre mog koncerta. Ne mogu čak ni da vam kažem koliko sam uništena ovim.

Imam vrlo malo informacija osim činjenice da je bila tako neverovatno lepa i premlada.”

CREDIT: Instagram Stories/Taylor Swift

Nastavila je: „Neću moći da govorim o ovome sa scene jer se osećam preplavljeno tugom kada čak i pokušam da pričam o tome. Sada želim da kažem da duboko osećam ovaj gubitak i da moje slomljeno srce izražava njenu porodicu i prijatelje.

Ovo je poslednja stvar za koju sam mislio da će se desiti kada smo odlučili da ovu turneju dovedemo u Brazil.”

Lokalna brazilska novinska agencija Fohla de S Paulo je objavila da se obožavateljka zvala Ana Klara Benevides Mačado i imala je 23 godine. Oni navode da se Benevides onesvestila na koncertu i da je doživela zastoj srca. Lekari hitne pomoći su intervenisali na mestu održavanja koncerta, pre nego što je prebačena u bolnicu, gde je preminula sat vremena kasnije.

Taylor Swift postala druga po redu milijarderka u muzičkoj industriji

Temperature u Brazilu su prošle noći dostigle preko 100 stepeni (38 Celzijusa), a kasnije su internetom kružili video snimci na kojima je Swiftova pauzirala svoj koncert kako bi se uverila da fanovi mogu da dobiju vodu.

Upravo zbog tih vrućina Taylor je sinoć bila primorana da otkaže koncert.

Istovremeno, žena u sedamdesetim godinama je pala sa šest redova sedišta na stadionu Alijanc u Mur Parku, u Australiji, tokom koncerta Robbieja Williamsa. Pokušavala je da se popne preko nekoliko redova sedišta kada se okliznula i pala. Ona je sada u indukovanoj komi i nalazi se u bolnici zbog povreda glave i lica.