Photo : promo

OLEG KIREYEV Jazz Art BG kvartet ove subote nastupa u Kuglašu u Beogradu

U Kuglašu, 16. marta 2024. godine u 20 časova biće održan koncert OLEG KIREYEV Jazz Art BG kvarteta!

Publici će se predstaviti svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kireyev i poznati srpski muzičari – bubnjar Nikola Radojičić, kontrabasista Vukan Potežica i pijanista Andreja Hristić.

Koncert pod nazivom “Oleg Kireyev / Jazz Art Bg” je projekat koji sadrži najpoznatije džez standarde u autentičnom aranžmanu Kirejeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta kao i originalnu muziku u stilu džeza i fjužn.

OLEG KIREYEV prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.
Njegova diskografija broji više od 17 objavljenih albuma,a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih.

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišville jazz festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom „Orlan Jazz“, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo njegov koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.
Metropolis Music, srpska izdavačka kuća, predstavila je 2021. godine prvi rusko-srpski džez projekat pod nazivom “Jazz Classic” u izvođenju Olega Kireyeva. Na snimanju su učestvovali bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Marko Branković i pijanista Milan Paunović.

Neizmerno hvala Organizaciji proizvođača fonograma Srbije, koji je ovaj dogođaj i omogućio dodelom sredstava za kulturne namene. Ofps Organizacija

Ulaz je slobodan!