photo: Škofja Loka promo

Škofja Loka objavila novu pesmu “Osmeli se” i najavljuje izlazak albuma “Ljubim ti dušu” 20.3.

Beogradski vokalno instrumentalni sastav Škofja Loka objavila je novu pesmu “Osmeli se” sa predstojećeg albuma “Ljubim ti dušu” koji izlazi 20.3. 

 

Zajedno sa dolaskom proleća ovaj nesvakidašnji umetnički kolektiv objavljuje svoj prvi album u saradnji sa izdavačkim kućama Geenger Records iz Zagreba i Pop Depresijom iz Beograda. Vinil izdanje kao i digitalno izdanje albuma se može već naručiti preko sajta www.skofjaloka.band ili www.geengerrecords.com.

Imaćete priliku i da ih čujete uživo u okviru Kontakt muzičke konferencije 23.3. na Dorćol Platzu u 17h. Ovo je ujedno i promocija i proslava njihovog albuma tako da se ulaz neće naplaćivati, a kako kažu članovi benda, ni izlaz. Na licu mesta će se prodavati ploče i promotivni materijal.

photo: bojana janjic / kontakt promo

Ovaj ne tako mali bend broji desert članova – dve frontmenke u svojstvu vokala sa pratećim orkestrom bubnjeva, basa, gitara, udaraljki, ukulele i duvačke sekcije. Muzika benda se oslanja na najrazličitije muzičke stilove i pravce 20. i 21. veka, od rock’n’roll-a, preko popa-a, afrobeat-a, funk-a, punk-a, electric boogie-a, noise-a i hip-hopa. Izražaj se može okarakterisati kao spontana kombinacija i varijacija tih muzičkih pravaca i beogradskog urbanog zvuka temeljenog na novom talasu, preko alternativne i urbane pop scene devedesetih, do novih formi, pod uticajem grada i podnevlja u kom članovi benda obitavaju.

Muzika je plesna i emotivna, a tekstovi spajaju delove unutrašnjeg života savremene žene sa spoljnim uticajima gradske sredine, dok je pravac alternativa sumornoj stvarnosti velikog sivog grada i poljuljanosti žvota. Članovi benda su taj pravac opisali kao Women’s Power Pop sa tendencijom da pod svoje okrilje primi svaku srodnu dušu.