Orthodox Celts obeležili Dan Svetog Patrika rasprodatim koncertom

Orthodox Celts tradicionalno su obeležili Dan Svetog Patrika rasprodatim koncertom u sali „Amerikana” Doma omladine Beograda.

Piše : Milica Lazović

Omiljeni „srpski Irci” svaki put opravdavaju sva očekivanja, što je bio i slučaj u petak, 17. marta 2023. godine kada je održan jubilarni 30. koncert povodom Dana Svetog Patrika. U punoj „Amerikani” bend i publika postali su jedan entitet koji je više od dva sata pevao, igrao i veselio se.

Pored toga što je zaštitni znak ovog sastava negovanje irske tradicije i muzike, ono što je karakteristično za njih jeste i komunikacija sa publikom kroz scenski nastup, čega ni ovog puta nije manjkalo. Kako je publika horski pozdravljala sve hitove, kao što su „Whiskey in a jar”, „Star of a county down”, „Drinking song”, „Far away” od prvih taktova, tako je bend svojom energijom ispratio.

Svima dragi Aca Seltik, frontmen ovog benda, zahvaljivao se publici beskonačno i u jednom momentu je izjavio da njegovo „hvala” nije malo hvala koje ide posle svake pesme, već veliko hvala koje se odnosi na sve prisutne, na sva stara i nova lica iz publike.

Još neke od pesama koje su ulepšale veče svim prisutnima, a na koje retko ko može ostati ravnodušan bile su „Rocky road to Dublin”, „Dirty old town”, „I wish you the very worst”, „Saint Patrick was a gentleman”, „Over and over”, kao i kompozicija koja već više od dvadeset godina iznova i iznova oduševljava svakoga bez izuzetka, „Green roses”.

Citiraćemo izjavu Ace Seltika od sinoć: „Ako vas ovo ne digne iz mrtvih, neće ništa!”

I tako je i bilo. Na koncertu nije bilo tužnih, smorenih lica, već isključivo nasmejanih, veselih ljudi, obučenih u sve moguće nijanse zelene boje i sa energijom koja se samo na koncertu Orthodox Celts-a može videti i doživeti.