Wed. Oct 27th, 2021

BUČ KESIDI (FOTO: PROMO)

Otkrivene predgrupe na Zagrebačkim koncertima Buč Kesidija koji obaraju Azrin rekord

Grupa Buč Kesidi dolazi na rekordnih pet nastupa u dvorište zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti od 24. do 29. septembra .

Synth-pop duo pocket palma nastupiće pre dvojca Buč Kesidi večeras, odnosno u petak 24. septembra. Dan kasnije, u subotu 25. septembra, svoje synth zvukove i sanjive melodije donosi Fantom. U nedelju, 26. septembra, na pozornicu se penje možda i najbrže rastući domaći pop rock bend BluVinil dok u utorak 28. septembra dolazi mladi izvođač Luka Rajić.

Poznata je satnica koncerata koja je ista za svaki dan. Ulaz dvorišta ALU otvara se u 19:30, a u 20:30 na pozornicu se penju predgrupe, dok je nastup dvojca Buč Kesidi svako veče na rasporedu od 21:30 časova.

Čitajte više : Buč Kesidi objasnili izjavu “da su najveći rok bend u Srbiji”

Bez sumnje najznačajnije regionalno novo ime na sceni u zadnje dve godine, pančevski indie dvojac Buč Kesidi, proizveo je ogroman hype u celoj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na liste najboljih godišnjih albuma, objavljenim i na ekspresno rasprodanom vinilu. Kritika hvali muziku i tekstove nazivajući pesme himnama generacije, a milionski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rock electro boj bend duo kako sebe nazivaju, opravdavaju poziciju regionalnih zvezda.

Buč Kesidi u dvorištu ALU u Ilici 85 će održati pet koncerata, od kojih su čak tri već rasprodana. Po prvi put od ’80-tih i kultne serije koncerata grupe Azra u Kulušiću jedan bend će nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu. Prve dve svirke rasprodale su se za manje od 10 sati, a njima se uskoro pridružila i treća, stoga su dodata još dva datuma u istom prostoru – 28. i 29. septembar.

Oba dodata koncerta su u limitiranom kapacitetu od po 400 ulaznica. U prodaji su po ceni od 80 kn na svim fizičkim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta će cena iznositi 100 kn.

Ako vas interesuje kako je bilo na beogradskom koncertu Buč Kesidija koji je održan prošlog meseca na Kalemegdanu u okviru Urban Sessionsa, možete videti OVDE.

Izvor : Ravnododna.com

Highwaystar Magazine radio