GETTY IMAGES

OVO JE SADA ZVANIČNO NAJUSPEŠNIJA PESMA IKADA U AMERICI

Postoji nekoliko pesama u američkoj pop kulturi koje su toliko rasprostranjene i uspešne, da je verovatno da nema nikog ko ih nije čuo.

Jedan od najboljih primera takvih pesama je Journey-eva „Don’t Stop Believin’“, koja je upravo zaslužila posebnu čast.

Prema RIAA (Američka asocijacija diskografske industrije), „Don’t Stop Believin’” je sada postala 18 puta platinasti singl. To znači da je kada saberemo čistu prodaju i druge oblike potrošnje – striming – pesma proadata u najmanje 18 miliona ekvivalentnih jedinica samo u Sjedinjenim Državama.

Sada kada je 18 puta platinasta, „Don’t Stop Believin’” se rangira kao najveća pesma u Americi – ali nije sama na ovoj poziciji.

Journey-ev najvoljeniji singl sada je sustigao jedinu pesmu u SAD koja je već dostigla tu prekretnicu. „Sunflower“ Posta Malouna i Svaea Lija — zvanično nazvan „Sunflower (Spider-Man: Into The Spider-Verse)“ — dobio je 18 puta platinastu titulu prošlog maja.

„Don’t Stop Believin’” je objavljena u oktobru 1981. godine, a njen potencijal je prilično brzo razjašnjen. Pesma je dospela na 9. mesto na Hot 100, postavši jedan od najvećih hitova Journey-a.

Izvor : Forbes.com