Wed. Oct 27th, 2021

Paul McCarney se nada da će dovršiti staru pesmu Beatlesa

Paul McCartney se i dalje nada da će dovršiti „Now and Then“, nedovršenu pesmu Beatlesa koju je originalno napisao John Lennon.

Kako The New Yorker beleži, posle Lennonove smrti „[Yoko] Ono je preživelim članovima [Beatlesa] dala demo snimke koje je Lennon snimio kod kuće.“ McCartney, George Harrison i Ringo Starr radili bi na dovršavanju tri od tih numera. Dve pesme “Free as a Bird” i “Real Love” su završene i uključene u seriju Antologija benda. Treća pesma “Now and Then” je napuštena.

“Pesma je imala refren, ali gotovo da joj nedostaju stihovi”, kasnije je objasnio producent Jeff Linne. “Uradili smo prateću pesmu, grub korak koji zaista nismo završili.”

Harrison je dao jasniji razlog za odbacivanje pesme, navodno nazivajući pesmu kao „jebeno smeće“.

Ipak, McCartney je pokazao kontinuirano interesovanje za ponovno vraćanje pesmi. 2006. godine rekao je K-u da je “šteta” što “Now and Then” nikada nije završena. „Nije imala baš dobar naslov, trebalo ju je malo preraditi, ali imala je lep stih i imala je Johna da je otpeva”, objasnio je. „Ali George nije hteo da uradi.”

Demo verzija pesme, koja nikada nije zvanično objavljena, ali je kružila internetom, sadrži Lennona koji peva tihu, turobnu baladu uz klavir. Nizak kvalitet snimka je takođe odigrao ulogu u napuštanju pesme „Now and Then“ pre Antologije, mada bi savremena tehnologija mogla da pomogne McCartneyu da očisti Lennonove delove ako zaista završi sa pesmom.

U međuvremenu, obožavaoci Beatlesa imaju uzbudljivija izdanja. Specijalno izdanje boxa “Let It Be” stiže u petak, dok “The Beatles: Get Back”, šestosatni dokumentarni film koji se sastoji iz tri epizode, a sastavljen od strane Peter Jacksona premijerno se prikazuje 25. novembra na Disney+.

Highwaystar Magazine radio