Wed. Oct 27th, 2021

Michael Webb/Keystone, Getty Images

Paul McCartney optužio Lennona za raspad Beatlesa

Paul McCartney je bio prvi optužen za raspad Beatlesa.

„Nisam podstakao raspad. To je bio naš Johnny koji je došao jednog dana i rekao: ‘Napuštam grupu’ “, objasnio je Paul misleći na svog legendarnog druga iz benda, John Lennona.

Iako je nekoliko faktora igralo ulogu u konačnoj smrti Beatlesa, mnogi su krivicu prebacili na McCartneya. Na kraju krajeva, on je bio čovek koji je doveo advokate da rešavaju sporove oko benda, i McCartney je prvi javno priznao raspad benda promovišući svoj solo album iz 1970. godine.

Ipak, u novom intervjuu za BBC Radio 4 (objavljenom u The Guardian -u), Sir Paul je jasno dao do znanja da misli da je konačna odluka zapravo došla od strane John Lennona.

“Ovo je bio moj bend, ovo je bio moj posao, ovo je bio moj život, pa sam hteo i da se to nastavi”, objasnio je McCartney, dodajući da su Beatlesi još uvek radili “prilično dobre stvari” u vreme njihovog raspada. „Ja nisam osoba koja je podstakla podelu. O ne, ne, ne. John je jednog dana ušao u sobu i rekao da napušta Beatlese. Da li je to podsticanje raspada ili ne? ”

„Poenta je zaista bila u tome da je John stvarao novi život sa Yoko“, nastavio je McCartney. „John je oduvek želeo da se otrgne od društva jer ga je, valjda, odgajala njegova tetka Mimi, koja je bila prilično represivna, pa je uvek želeo da se oslobodi.

McCartney je dalje u intervjuu za Johna Wilsona rekao da je Lennon na raspad benda gledao kao na “razvod”, dok je ostatak Beatlesa “ostavljen da pokupi komade”.

Čak i nakon donošenja odluke, bend je morao da ćuti kako bi menadžer Allen Klein mogao da vodi računa o nekim poslovima. „Pa smo se nekoliko meseci morali pretvarati“, primetio je McCartney. “Bilo je čudno jer smo svi znali da je to kraj Beatlesa, ali nismo mogli samo da odemo.”

McCartney je priznao da je na kraju „greškom otkrio tajnu“ jer mu je „dosadilo da je krije“. Krivica koju je dobio kao rezultat toga traje decenijama. „Morao sam da živim s tim jer su to ljudi videli. Sve što sam mogao je da kažem, ne. “

Highwaystar Magazine radio