Paul Stanley otkrio kako je smislio ime KISS

U nedavnom intervjuu za australijski The Project, frontmen KISS-a Paul Stanley upitan je kako je smislio ime benda pre skoro pet decenija.

Odgovorio je : “Mislio sam da će ta reč zvučati poznato bez obzira na to gde se nalazite u svetu. Bilo je to ime benda koje se lako pamti, svako bi mogao da kaže:” Oh, čuo sam za KISS. ‘ A takođe je imalo toliko različitih značenja – strastveni poljubac, poljubac smrti, bilo šta(Kiss znači poljubac). Dakle, bila je to reč za koju mislim da je bila otvorena za tumačenje. I pretpostavljam da je uspela, zar ne? Ovde smo, šta? 48 godina kasnije – tako nešto. Ali ko računa? ”

Ranije je objavljeno da je Stanley smislio ime KISS nakon što je bubnjar Peter Criss spomenuo da je u bendu pod nazivom LIPS. Stanley i suosnivač Gene Simmons osnovali su bend pod nazivom WICKED LESTER 1972. godine, koji je kasnije postao KISS.

KISS je započeo svoju oproštajnu turneju u januaru 2019. godine, ali je prošle godine bio primoran da je stavi na čekanje zbog pandemije COVID-19.

End Of The Road“ je prvobitno trebalo da se završi 17. jula 2021. u Njujorku, ali se očekuje da će potrajati i do 2022. godine.