Pearl Jam objavili prvi singl sa predstojećeg albuma

PEARL JAM su objavili novi singl pod nazivom “Dance Of The Clairvoiants“.

Pesma najavljuje dugo očekivani jedanaesti studijski album benda, “Gigaton”, koji će biti objavljen 27. marta putem Monkeywrench Records / Republic Recordsa u US. Internacionalno, album će objaviti Universal Music Group. U produkciji Josha Evansa i samog benda, “Gigaton” će biti prvi album benda još od “Lightning Bolt”, koji je objavljen 2013. godine.

“Ne mogu da vam kažem koliko sam ponosan na ove pesme”, rekao je Jeff Ament. “Kao što znate, imali smo vremena za nas i iskoristili smo ga. Ova pesma je bila savršena za eksperimentisanje i pravu saradnju, mešanje raznih instrumenata i stvaranje sjajne pesme, a Ed je napisao jedan od mojih najdražih tekstova još od odavno, koji je nadogradio na Mattov sjajan ritam na bubnju. Jesam li spomenuo Mikeovu ludačku deonicu na gitari kao i da Stone svira bas na ovoj pesmi ? Otvorili smo neka nova vrata koja su donela novu kreativnost i to je uzbudljivo. ”

“Stvaranje ovog albuma bilo je dugo putovanje,” kaže Mike McCready. “Bilo je emocionalno mračno i zbunjujuće, ali i uzbudljiva i eksperimentalna mapa puta ka muzičkom okrepljenju. Saradnja sa mojim kolegama na “Gigatonu” na kraju mi je pružila veću ljubav, svest i znanje o potrebi ljudske povezanosti u ovim vremenima.”

Na omotu albuma se nalazi fotografija kanadskog fotografa, režisera i biologa Pola Niklena – “Ice Waterfall”(“Ledeni vodopad”), koja je nastala u Svalbardu u Norveškoj.

Grunge legende u Evropu stižu 23. juna kada će započeti svoju evropsku turneju u u Frankfurtu, a nama najbliži grad u kom će nastupiti je Budimpešta 15. jula. Više o turneji možete pročitati ovde.