Pink Floyd - 'Live At Knebworth 1990' (2LP / 180G / 45 RPM) [Picture: Press]

Pink Floyd najavili objavljivanje “Live At Knebworth 1990” albuma

Koncert Pink Floyda iz 1990. godine u Knebworth-u biće objavljen kao ceo live album sledećeg meseca.

Floyd su bili hedlajneri koncerta povodom dobitnika nagrade Silver Clef u Knebworth House-u, u Hertfordšireu u junu 1990. godine, na kome su takođe nastupali i Paul McCartney, Dire Straits i Phil Collins sa Genesis-om.

Iako je koncert, od kog je zarada data dobrotvornoj organizaciji Nordoff Robbins, u to vreme emitovan na MTV-u (a kasnije objavljen na DVD-u), nastup Pink Floyda u toj emisiji tek sada u celini izlazi kao samostalno izdanje u audio formatima. Snimak koncerta prethodno je bio dostupan fanovima kao deo box seta benda ‘The Later Years’ koji je objavljen 2019. godine.

David Gilmour iz Pink Floyda i inžinjer snimanja Andy Jackson uradili su remix za svih sedam numera koje su izvedene tog dana, dok su u live albumu predstavljena i neki novi video snimci koje je snimio saradnik Pink Floyda Aubrey ‘Po’ Powell, a dizajnirao Peter Curzon iz studija Storm.

Pink Floyd performing at Knebworth, 1990 (Picture: Press)

Album uživo „Live At Knebworth 1990“ biće objavljen putem Warner Music-a na CD-u, duplom vinilu i digitalnim platformama 30. aprila.

„Postoji nešto posebno u vezi sa Knebworthom“, rekao je Nick Mason iz Pink Floyda u izjavi o emisiji. „Svi još uvek imamo lepe uspomene iz sviranja tamo 70-ih, a ni ovaj koncert nije bio drugačiji.

„Kao dečaku iz severnog Londona ovo je bila gotovo domaća utakmica, ali uz dodatno zadovoljstvo što je ponovo okupio bend nakon prilično mega turneje koja je trajala duže od godinu dana. Bila je to i prilika da nateram divnu Candy Dulfer da svira – bio sam njen ljubitelj već duže vreme, i bila je šteta samo što nismo imali priliku da je iskoristimo za više.

„Gostovao je i naš dragi prijatelj Michael Kamen. Michael je toliko doprineo PF-u tokom prethodnih deset godina, sjajno je imati bar deo njegovog sviranja na snimku. “