Pixies sledeće godine u Beogradu

Čuveni američki bend Pixies, koji je nedavno objavio novi album “Beneath The Eyrie”, održaće koncert 1. septembra 2020. godine na stadionu “Tašmajdan” u Beogradu!

Do danas je prošlo trideset godina od prvog i jedinog koncerta Pixies u Beogradu. Tada su davne 1989. nastupili u Studentskom kulturnom centru kao malo poznati alternativni bend iz Bostona, koji je već počinjao da intrigira i privlači svetsku pažnju.

Pixies danas u svetu uživaju ugled izuzetno uticajnog i poštovanog benda kojeg su mnogi iz sveta grunge, punk i alternativne muzike kao što su Curt Cobain(priznavao je uticaj Pixies pri stvaranju generacijske himne Nirvane “Smells Like Teen Spirit”), Radiohead, U2 i David Bowie(koji je čak kasnije i obradio pesmu “Cactus”) hvalili neretko.

Ulaznice za koncert Pixies-a na Tašu biće u pretprodaji od 6. decembra u 10 sati preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Parter i tribine koštaju 2.500 dinara, dok je fan pit 3.000. Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara.

Takođe, Pixies će uz sastave IDLES i White Reaper biti podrška velikanima grunge muzike Pearl Jam-u na njihovoj evropskoj turneji, o kojoj možete više pročitati ovde.

Malo je poznato da je njihova bivša basistkinja i frontmen/gitaristkinja i pevačica sastava The Muffs’ Kim Shattuck, nedavno preminula u 57. godini nakon dvogodišnje borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom.