Placebo i Sum 41 headlineri kragujevačkog Arsenal festa

Svetski, kultni bend Placebo otvoriće 24. juna Arsenal Fest u Kragujevcu!

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, po jedinstvenom, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, granža i glam roka u hitovima poput “Every You Every Me”, “The Bitter End”, “Special Needs” i “Song To Say Goodbye”, sa sedam albuma prodatih u preko 12 miliona primeraka širom sveta, dolazi prvi put na Arsenal, kao hedlajner 24. juna na Main Stage-u.

“Posvećeni smo 100 posto izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kad se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcedentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo”, objasnio je Molko.

Takođe, velika promena je ta da će jubilarni, deseti Arsenal Fest ipak trajati četiri (umesto prvobitno planirane tri) večeri, od 24. do 27. juna u Kragujevcu!

Osim Placeba na Arsenal Festu nastupaju i 25. juna Sum 41, a 26. juna Dubioza kolektiv, Djaikovski (Kiril Džajkovski) i Still Corners, kao i veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.

Jedan od najpopularnijih svetskih punk-rock bendova Sum 41 nastupiće prvi put u Srbiji 25. juna na Main Stage-u kao headliner druge večeri Arsenal Festa X.

Publika u Kragujevcu imaće priliku da uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na Jutjubu beleže preko 50 miliona pregleda – “In Too Deep” je dostigao čak 156 miliona, “Fatlip” 99 miliona, a prate ih “Still Waiting”, “With Me” i “Pieces”.

Beskompromisni bend (zabaležio je saradnju sa legendarnim Igijem Popom u pesmi “Little Know It All”!), posebno čuven po čak tri gitare i odličnim živim nastupima, za skoro 25 godina postojanja snimio je sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji “Order In Decline” (2019), možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.

“Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili”, kaže pevač, gitarista i glavni autor Derik Vibli (Deryck Whibley), uz koga u Sum 41 sviraju gitaristi Dejv Braunsaund (Dave Brownsound) i Tom Taker (Thacker), basista Kon Mekmaslin (Cone McCaslin) i bubnjar Frenk Zumo (Frank Zummo).

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X trenutno je samo 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati.

Od 24. februara kreće prodaja pojedinačnih karata samo za prvo veče 24. jun i košta 1.500 dinara.

VAŽNO! Od 6. marta komplet ulaznica za četiri večeri biće 3.500 dinara. Od tada karta za 24. jun biće 2.000 dinara, za 25. jun, 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.

U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, biletarnice Dečijeg pozorišta, De Gama Travel-a i Music Store-a.