Wed. May 12th, 2021

Pogledajte basistu Nirvane Krist Novoselića, Dave Grohla i njegovu čerku u izvođenju pesme “Nausea”

Dave Grohl i njegova ćerka Violet nastupili su preksinoć zajedno sa basistom Nirvane Krist Novoselićem, Dave Lombardom iz Slayer-a i producentom Greg Kurstinom na američkoj TV.

Muzičari su se pojavili na Jimmy Kimmel Live! da izvedu svoju obradu pesme „Nausea“ grupe X, koja se pojavljuje u novom Grohlovom dokumentarcu What Drives Us (biće objavljen ovog petka, 30. aprila).

Violet je preuzela ulogu vokala, a njen otac je svirao gitaru i bek vokal. U međuvremenu, producent Foo Fighters-a Kurstin bio je na klavijaturama dok je Novoselić svirao bas.

Po objavljivanju studijske verzije Violet Grohl i Dave Grohla „Nausea“ prošle nedelje, Dave se prisetio povratka kući sa svetske turneje Nirvane 1992. godine da bi primio pismo svoje bake u kojem je objašnjeno da je možda u rodu sa X bubnjarom DJ-om Bonebrakeom.

„Bilo mi je pomalo neobično što će moja ne baš pank rok 83-godišnja baka obraćati pažnju na zaustavljanje X-ove turneje, ali nakon daljeg pregleda primetio sam da je u članku zaokružila ime jednog od članova benda , DJ Bonebrake, i brzo sam shvatio zašto joj je ovaj članak privukao pažnju “, objasnio je.

„Bonebrake je bilo devojačko prezime moje bake.“

Grohl je dodao: „Želeo sam da snimim pesmu koja će ne samo da oda počast ljudima i muzici koja je uticala na mene da postanem muzičar, već i da odam počast svojoj dugoj porodičnoj istoriji.“

Highwaystar Magazine radio