Wed. May 12th, 2021

Da li su ovo prve slušalice ikada na solarni pogon ?

Švedska audio kompanija Urbanista predstavila je novu marku slušalica na solarni pogon.

Slušalice se naizgled pune kad god su izložene svetlosti i na otvorenom i u zatvorenom, pružajući korisnicima „praktično neograničeno“ iskustvo slušanja.

Naravno, mnogim slušalicama nisu potrebne baterije ili punjenje, ali audiofili kojima je potrebna njihova tehnologija za uklanjanje buke znaju kako je ostati bez njih. Urbanistine solarne slušalice „Los Angeles“ pokreće Exeger Powerfoyle, koji je stvoren da služi i unutra i napolju. Prema Exeger-u, svetlost u vašem domu po oblačnom zimskom danu dovoljna je za Powerfoyle.

Bežične slušalice „Los Angeles“ takođe se mogu pohvaliti tehnologijom „na uho“, koja zaustavlja muziku kada se vaše slušalice uklone i ponovo je pokreće kada se vrate na mesto.

„Dobrodošli u zoru nove ere sa Urbanistom u Los Angelesu, prvim bežičnim slušalicama sa samostalnim punjenjem na svetu koje napaja Powerfoyle ™ materijal solarnih ćelija“, navodi se u opisu. „Koristeći naprednu zelenu tehnologiju, Los Angeles pretvara sve oblike svetlosti, spoljne i unutrašnje, u energiju za isporuku gotovo beskonačnog vremena igranja.“

Highwaystar Magazine radio