Pogledajte trailer dokumentarnog filma “Truth To Power” o Serj Tankianu

Tokom njegove karijere poruka je ostala jasna.

Serj Tankian iz benda System of a Down koristi svoju platformu kao pevač popularnog rock i metal benda da skrene pažnju na zločine jermenskog genocida i muzikom osvetli korupciju u politici i želju za socijalnom pravdom. Sada je Tankianov kontinuirani aktivizam u središtu novog filma Istina do moći koji treba da stigne u februaru.

Stigao je novi trailer za film, koji sadrži kombinaciju intervjua, snimaka performansa i snimaka vesti koji prikazuju neke od razloga zbog kojih je Tankian tokom godina nastavio da se bori protiv korupcije. U dokumentarnom filmu se nalazi i originalni soundtrack koji je komponovao upravo sam Tankian, a sadrži kombinaciju njegovog solo dela (uskoro objavljuje novi EP pod nazivom “Elasticity” preko Alchemy Recordingsa), kao i nekoliko kultnih System of a Down numera.

Strast pevača, ne samo prema svojoj muzici, već i prema pravu da može da deli svoju poruku. U jednom trenutku u traileru, Tankian se obraća publici rekavši: “Naša je odgovornost da vam kažemo ove stvari i prodrmamo vas.”

Tankian deli svoju priču, dok dugogodišnji prijatelji i muzički saradnici Rick Rubin i Tom Morello takođe imaju priliku da dodaju narativ u filmu.

Film je napisao, režirao i producirao Garin Hovannisian, a Tankian je takođe služio kao producent filma. Digitalno i u odabrane bioskope film stiže 19. februara.