Wardruna objavili novi singl pred izlazak albuma

Norveški folk-prog bend Wardruna objaviće novi album krajem meseca.

Norveški bend Wardruna objavili su potpuno novi lyric video za pesmu “Skugge“, koji je preveden kao „Shadow“, odnosno senka. Pesma će se naći na predstojećem albumu benda pod nazivom “Kvitravn” koji će bend objaviti 22. januara. Video, koji u celosti možete pogledati u nastavku, sadrži izvorni tekst Skuggea, kao i prevod na engleski jezik.

„To je pesma o senkama, odjecima i ravnoteži između traženja odgovora i mudrosti iznutra i spolja“, objašnjava glavni čovek Wardrune Einar Seilvik.

Nedavno je najavljeno da će Einar Selvik voditi poseban događaj koji će biti prenošen uživo u emisiji That Jorvik Viking Thing 20. februara.

Selvik će predvoditi poseban događaj uživo koji se održava u okviru internet festivala That Jorvik Viking Thing, čiji je domaćin York’s Jorvik Viking Centre od 15. do 20. februara 2021. godine. Selvik će govoriti o svojoj muzici, demonstrirati instrumente i svirati neke od svojih najnovijih muzičkih delova u okviru događaja koji se uživo prenosi iz Norveške u subotu 20. februara 2021. u 19.30.

Wardruna su prvobitno najavili da će album “Kvitravn” biti objavljen u junu prošle godine, ali objavljivanje je pomereno zbog pandemije Koronavirusa.

Ako nas situacija oko koronavirusa posluži i sve se smiri u dovoljnoj meri, Wardruna će nastupiti u Beogradu u Sava Centru 12. novembra 2021. godine.

Iako je koncert trebao da se održi 27. avgusta prošle godine, nakon dužeg promišljanja, članovi grupe Wardruna, zajedno sa svojim menadžmentom, odložili su čitavu evropsku turneju u zatvorenim dvoranama za jesen 2021. kako bi svojoj publici omogućili maksimalnu bezbednost i uživanje u njihovim nastupima. Njihova evropska turneja obuhvata 9 gradova, a na radost svih Wardruninih poštovalaca iz regiona, Beograd se našao na njihovoj listi.

Podsetimo, Einar Selvik je početkom godine, na pitanje novinarke novina Glas Srpske da li je uzbuđen što dolazi u Srbiju izjavio:

“Da, uzbuđen sam što ćemo nastupiti u Beogradu. Tokom proteklih nekoliko godina dobili smo mnogo poruka i i-mejlova iz ovog regiona. Dobar je osećaj što ćemo konačno posetiti Srbiju. Uvek je zanimljivo posetiti nova mesta, izvoditi pesme i povezati se s ljudima. Nismo mašinerija i nastupi nisu statični. Svaki koncert je drugačiji, zato što nastupi nisu monolozi. Nastupi su dijalozi. Povežete se sa prostorom i ljudima i podelite trenutak, tako da, stvarno se radujem susretu.”

Do sada je prodato 70% kapaciteta ulaznica za koncert u Beogradu. Svi zainteresovani svoje karte mogu nabaviti online na ticket.rs. Sve prvobitno kupljenje ulaznice važiće i za novi datum.

Čitajte više : Druga studija otkriva da koncerti „nisu mesta zaraze“ korone ; SAD se nadaju koncertima od februara