Tim P. Whitby, Getty Images

Pol Makartni otkrio koja mu je omiljena pesma Beatlesa

Pola Makartnija često pitaju o njegovoj omiljenoj pesmi Bitlsa, i on priznaje da je na to pitanje teško odgovoriti, ali „ako je primoran da odgovori“, priznao je nedavno, to bi bila pesma “Here, There and Everywhere.”

Makartni je nazvao pesmu svojom omiljenom u novoj epizodi iHeartPodcast McCartney: A Life in Lyrics, objašnjavajući kako je Fred Aster bio delimična inspiracija za pesmu iz 1966. koja se pojavila na “Revolveru”.

“Bio sam veliki obožavatelj Freda Astera, i dalje sam”, rekao je. “I za razliku od direktora studija, koji su mislili da može malo da pleše, nema glas. Uvek sam voleo njegov glas, i dalje ga volim.”

Makartni je takođe objasnio kako je jednog dana napisao pesmu dok je čekao da se Džon Lenon probudi.

„Otišao bih kod njega na sesiju pisanja, a on nije uvek bio budan“, rekao je. „Tako da bih često imao 20ak minuta, pola sata dok mu neko kaže da sam stigao, da bi ustao. Sećam se da sam sedeo pored njegovog bazena u njegovoj kući u Vejbridžu, koji je golf predgrađe Londona. Imao sam gitaru jer sam bio spreman za sesiju pisanja. I tako smo sedeli i počeli nešto da pišemo… počelo je prilično lepo i glatko. Tako da dok se on setio da ustane i skuva njegovu kafu, imao bih već nešto napisano“.