Photo : promo

Porto Morto objavljuje novi session – u goste im je stigao Darko Rundek!

Porto Morto predstavlja obradu pesme “Crni žbir”, a u ulozi velikog brata, crnog žbira koji neprestano prati, pazi da ne pređu granicu, tako tanki i gotovo providni, je niko drugi do g. Rundek.

Darko Rundek ft. Porto Morto – “Crni Žbir / SUGAR LIVE STUDIO”

„Pjesma Crni žbir pjesma je legendarnog benda Haustor, s njihovog debitantskog istoimenog albuma iz ’81., a nama je uvijek bila nekako zanimljiva jer je za svoje vrijeme predstavljala, čini nam se, prilično progresivan najavni singl jednog tako relevantnog debitantskog albuma. Smatrali smo je svojevrsnim drum’n’bassom prije drum’n’bassa, a koji je u nekom trenutku naših života imao utjecaj na naš muzički vokabular. Budući da i mi imamo svoje vlastite nadzornike, pogledajte kako je završio obračun dviju sila, nove i stare škole čuvatelja reda. Darka smo, naravno, zarobili u podrumu našeg studija da ga muzemo jer se u današnje doba od autorske muzike puno teže može živjeti nego u njegovo doba“, poručuju portovci.

Šesti po redu studijski Šećer sessioni nastaju u sopstvenoj, nezavisnoj produkciji, a sve ih možete pogledati na njihovom Jutjub kanalu.

Sesije u studiju Šećer Projekt počele su pre oko godinu dana, a cilj benda je bio da u svoj studio dovede neke od sopstvenih heroja, ali i kolege sa scene i obradi pesmu u novom, portomortovskom aranžmanu. da se odaju počast pojedinim umetnicima i pesmama.koje su gajili negde celog života kao ljudi i muzičari. „S jedne strane, izazovno nam je da muzičke i umetničke ideje iz nekog drugog doba ili iz drugog žanra transkribujemo na naš jezik, a uprkos naizgled nepovezanom izboru saradnika, svi umetnici sa kojima „radimo“ zapravo su povezani jednom niti. , jedan zajednički imenitelj – svi su oni autori“, kažu.

Pored zvuka, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizuelnom izrazu, što je vidljivo u spotovima, ali i na sceni. Sledeća prilika za audiovizuelno uživanje je 21. decembra, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim božićnim koncertom zatvoriće PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.