There There/ Photo: Promo

Poslušajte debitantski album muzičkog projekta There There

Projekat There There koji predvodi Lazar Mečanin objavio je svoj debitantski album.

Iako Lazar sada ima samo 20 godina, projekat je nastao još 2019. godine kada je snimio instrumentalni EP “Phases” u želji da proba da napravi nešto sam. Ideja je insprisana bendovima poput Nine Inch Nails i LCD Soundsystem gde je pojedinac uspeo da ostvari svoju umetničku zamisao bez obzira što nema bend.

Debitantski album “Dangerous Frequencies” objavljen je 3. septembra, i na njemu je osim Lazara učestvovalo još preko 15 mladih umetnika- starosti od 15 do 22 godine – od muzičara do grafičkih dizajnera i audio inženjera.

“Pesme sam uglavnom pisao ja, ali je na skoro svakoj prisutan još neki muzičar – slično onome što su radili Massive Attack i Gorillaz na svojim albumima. Takođe, bitno je naznačiti da od umetnika koji su radili na albumu niko nije potpisan za izdavačku kuću, dakle album je u potpunosti nezavisne produkcije.” – rekao je Mečanin. Zanimljivo je da je i za svaku pesmu urađen video različitog stila.

Pored YouTube-a i streaming servisa, možete ga skinuti besplatno na platformama poput BandCamp i SoundCloud-a. Na albumu se nalazi 9 pesama, svaka drugačijeg žanra, kako sam Lazar kaže “nešto poput “belog albuma” od Bitlsa, samo kraće forme- 40 minuta.”

Album možete pronaći na više streaming servisa preko ovog linka, a jedan od spotova možete pogledati ispod.