Wed. Sep 22nd, 2021

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/NEIL HALL/CBW / Alamy / Profimedia

Iron Maiden rekli hvala Novaku Đokoviću

Kada se spomene ime Novaka Đokovića, verovatno je jedna od poslednjih asocijacija heavy metal, ali su se članovi legendarnog sastava Iron Maiden potrudili da tu granicu izbrišu.

Čuveni Maideni su 3. septembra objavili svoj 17. studijski album pod nazivom „Senjutsu“, a pažnju je privukao pogled na imena ljudi kojima je bend zahvalio.

Čitaj više : Iron Maiden objavili dugo očekivani album “Senjutsu”

Naime, na odeljku posvećenom ljudima kojima su članovi ovog sastava osnovanog davne 1975. godine u Lejtonu, istočnom delu Londona, basista i lider benda Steve Harris je, između ostalih, zahvalio – Novaku.

Đoković nije jedini sportista koji se našao među ljudima koje su Maideni spomenuli, pošto su tu i fudbalski klub Mejdonijans, neizbežni Vest Hem, čiji grb Harris inače ima na gitari (uz tetovažu), kao i legendarni teniser i jedan od „loših momaka belog sporta“, Pet Keš.

Iako nije poznato šta se krije iza odluke da se Novakovo ime nađe među izabranim ljudima, ipak nije toliko teško razumeti pozadinu. Naime, Đoković je tokom mastersa u Monte Karlu dobio na poklon solo album gitariste Mejdena i rekreativnog tenisera Adrian Smitha, bubnjar Nicko McBrain je redovan posetilac Vimbldona, dok je, navodno, i sam Harris u više navrata posećivao ovaj teniski kompleks tokom najprestižnijeg turnira na svetu, i tom prilikom najviše vremena provodio sparingujući sa Đokovićem „iza zatvorenih vrata“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrian Smith (@misteradriansmith)

Mada, znajući za ljubav Iron Maidena prema sportu, i nije toliko iznenađujuće. Harisova ljubav prema Vest Hemu, za koje igra u selekciji veterana, dokumentovana je i u zvaničnoj saradnji na dresovima „čekićara“ u okviru kolekcije „Die with your boots on“, Bruce Dickinson, jedan od najboljih pevača u istoriji metal muzike, dugo se bavio mačevanjem, dok je McBrain zbog svoje opsesije golfom bio u opasnosti da propusti deo turneje po Južnoj Americi kada ga je u Kostariki loptica udarila u zglob.

Izvor : Nova.rs

Highwaystar Magazine radio