Poslušajte pesme koje će se takmičiti kako bi predstavljali Srbiju na Evroviziji

Pesma za Evroviziju 2024, takmičenje na kojem ćemo izabrati našeg predstavnika koji će se ove godine takmičiti u Švedskoj, održaće se od 27. februara do 2. marta, a sad možemo da poslušamo i sve kompozicije.

Sve takmičarske kompozicije objavljene su u podne 25. januara na zvaničnom Jutjub kanalu RTS Pesma Evrovizije, ali i na drugim muzičkim platformama.

Objavljen je i raspored učesnika po polufinalima. U oba polufinala biće po 14 takmičara, a u finale će proći po najboljih osam.

Pesma za Evroviziju 2024: Takmičari

I pre izlazaka pesama, neke su samo svojim naslovima, tekstovima, ali pre svega zvezdanim statusom izvođača skrenule pažnju na sebe.

Sve pesme pronađite na ovom linku.

U prvom polufinalu (27. februar) nastupiće: Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Lena Kovačević, Saša Báša i Virtual Ritual, Martina Vrbos, Filarri, Breskvica, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja, Kavala i Keni nije mrtav.

U drugom polufinalu 29. februara, nastupiće: Nadia, Hydrogen, Iva Lorens, Zejna, Filip Baloš, Nemanja Radošević, YANX, Kat Dosa, Džordži, Dušan Kurtić, Teya Dora, Konstrakta, Milan Bujaković i Durlanski.

Iz oba polufinala, plasman na finalno veče 2. marta izboriće po osam pesama. Na finalnoj večeri, odluku o pobedniku donosiće petočlani stručni žiri i gledaoci u odnosu 50/50. Kroz sve tri večeri, gledaoce će voditi: Dragana Kosjerina i Slaven Došlo sa glavne scene, kao i Kristina Radenković i Stefan Popović, koji će imati zadatak da razgovaraju sa takmičarima u bekstejdžu.

Ove godine promenjen je način saopštavanja glasova u finalu i on će biti obavljen po evrovizijskom principu. Broj poena koji ima žiri biće jednak broju poena koji ima publika i način saopštavanja biće identičan onome na Pesmi Evrovizije.