Potvrđen uzrok smrti Eddie Van Halen-a

Uzrok smrti Eddie Van Halena je potvrđen.

Gitarista je preminuo u dobi od 65 godina 6. oktobra u Zdravstvenom centru Providence St. John u Santa Monici u Kaliforniji nakon duge borbe sa rakom. Izveštaj o smrti Van Halena, koji je izdalo odeljenje za javno zdravlje u Los Anđelesu, a pribavio američki veb sajt TMZ, navodi njegov neposredni uzrok smrti kao cerebrovaskularni udes ili moždani udar. Takođe je imao nekoliko osnovnih uzroka, uključujući upalu pluća, mijelodisplastični sindrom poremećaja koštane srži, rak pluća i rak kože.

Van Halenov pepeo je dat njegovom sinu Wolfgangu, koji je vest o njegovom preminulom ocu objavio na društvenim mrežama. Wolfgang je od tada odao dirljivu počast svom ocu objavljivanjem pesme “Distance”, emocionalnog prvog singla njegovog novog benda Mammoth WVH.

„Nikada nisam nameravao da Distance bude prvo muzičko delo koje će ljudi čuti od mene, ali takođe sam mislio da će moj otac biti ovde da proslavi njegovo izdanje“, rekao je Wolfgang, koji peva i svira sve instrumente na pesmi.

„Dok se moj otac i dalje borio sa raznim zdravstvenim problemima, zamišljao sam kako će izgledati moj život bez njega i kako će mi užasno nedostajati. Iako je pesma neverovatno lična, mislim da se svako može povezati sa idejom da doživi dubok gubitak u svom životu. Ovo je za njega. Volim i nedostaješ mi, tata. “