Poznat datum izlaska filma o Majklu Džeksonu

Priča o Majklu Džeksonu stiže na veliko platno naredne godine.

“Lajonsgejt” je najavio da će nadolazeći biografski film pod nazivom “Majkl” stići u bioskope 18. aprila 2025.

Biografski film o Michael Jacksonu bi navodno već sada mogao biti u pripremi, kaže njegov nećak

“Film predstavlja njegove uspone i padove, od njegove ljudske strane i ličnih borbi do njegove kreativne genijalnosti, koja se ogleda kroz njegove najikoničnije nastupe. Kao nikada ranije, publika će doživeti uvid u život jednog od najuticajnijih umetnika koje je svet upoznao”, rekli su iz produkcije.

Antuan Fukva, poznat po filmu “Dan obuke” (“Training Day”), režiraće nadolazeću produkciju, dok će Majklov nećak, Džafar Džekson, tumačiti ulogu pevača. On je, inače, sin Majklovog starijeg brata Džermejna Džeksona.

“Neverovatno je koliko je Džafar sličan Majklu. Zvuči kao on, pleše kao on, peva, stvarno neverovatno. Grejam King, fantastičan producent, pronašao ga je i predstavio mi ga i bio sam oduševljen”, rekao je Fukva za “Entertejment vikli.”

Ovaj biografski film će obuhvatiti sve aspekte pevačevog života. Trenutno nije poznato da li će film obraditi kontroverze u vezi sa životom pop zvezde.

Optužbe za seksualno zlostavljanje dece iznesene su protiv Majkla Džeksona pred kraj njegovog života i nakon njegove smrti.

“Thriller” postao drugi najprodavaniji album ikada

Majkl Džekson je preminuo 2009. godine sa 50 godina. Godine 2003. uhapšen je pod optužbama za seksualno zlostavljanje dece, mada je oslobođen tih optužbi 2005. godine.

Nedavno je život Majkla Džeksona prilagođen i za pozorište. Prvog februara 2022. godine, mjuzikl “MJ: The Musical” premijerno je prikazan na Brodveju i prati kreativni proces pevača pesme “Bad”, fokusirajući se na pripreme za njegovu turneju “Dangerous World Tour” iz 1992. godine.