Poznat datum, tema i kompletan program 46. KST prednovogodišnjeg maskenbala

Ovogodišnji 46. po redu KST maskenbal biće održan 28.12.2019. sa početkom od 22:30 časova a tema je PORTAL. Ove godine se za posetioce ne otvaraju vrata već portal – prođite kroz portal i budite ono što ste oduvek želeli da budete !

Prvi i drugi krug rezervacija prošli su veoma uspešno i sve karte iz ovih krugova, kao i predhodnih godina, rezervisane su kroz samo nekoliko minuta!

Ulaznice su trenutno u slobodnoj prodaji po ceni od 1300 dinara i mogu se kupiti svakog radnog dana i subotom u KSTu od 9h do 17h. Organizatori napominju da je karata po ovoj ceni ostalo vrlo malo te se apeluje na ljude da požure sa kupovinom i uzmu svoj primerak karata što pre.

Svaki maskenbal do sada je bio unapred rasprodat tako da požurite i ove godine po svoje ulaznice jer ih neće biti na ulazu, a postoji samo jedan javnosti poznat slučaj kada je neko ušao bez karte – Jedne godine je na maskenbal došla ekipa da održi parastos jednom od svojih članova. Sve je bilo tu : povorka, devojke koje plaču, osoba koja nosi fotografiju pokojnika, pop, sanduk a u sanduku pokojnik. Kada je obezbeđenje otvorilo sanduk radi inspekcije unutra su videli čoveka kako leži! Na pitanje obezbeđenja: „A tvoja karta?“ samo je odgovorio: „Pa ja sam mrtav, zar i mrtvi da plaćaju karte?”.

Elem, da se vratimo ovogodišnjem maskenbalu, osim datuma i teme, sada nam je poznat kompletan program koji uključuje neke od najvećih sastava regiona.

Na Main stage-u će nastupati :

Mortal Kombat
Elemental
Vampiri
KST HOR
Lagana Sreda (Pobednici 5. BRF-a)

A na To je rap! Stage :

Smoke Mardeljano
Škabo & Dj Iron
Bege Fank & DJ BKO

Osim njih postoje i Tribute stage, DJ stages i Etno stage, a ceo program možete videti na posteru ispod.


Ono što je veoma zanimljivo jeste da se celokupna zgrada Tehničkih fakulteta svake godine ukrašava u skladu sa temom a za samu realizaciju scenografije potrebne su nedelje rada i ogroman broj maštovitih entuzijasta koji svojim realizovanim idejama ulepšavaju ceo događaj. Sam raspored bina kao i nazivi dosta variraju svake godine tako da je čak i onima koji dolaze po ko zna koji put na maskenbal cela zgrada fakulteta jedan veliki lavirint ali to ih ne sprečava da istraže svaku binu i dešavanje na njoj!  Ove godine maskenbal će se održati na 10 bina na 3 sprata a najkreativnije učesnike I pobednike konkursa za masku očekuju vredne nagrade! Osim besplatnih ulaznica za naredni maskenbal I događaj po izboru u KSTu tokom godine prva tri mesta za najbolji kostim osvajaju i putovanje za dvoje!

Pored samog maskenbala KST svake godine organizuje i RELI, KVIZ i TRAMVAJSKE ŽURKE koje su u tematici maskenbala.

Sam reli je nastao davne 1975. i u početku nije bio isključivo pešački kao danas tako da su ljudi koristili razne vidove prevoza poput zastavinih vozila, traktora pa čak i volovskih zaprega!

Kviz takođe postoji veoma dugo i ima svoju tradiciju vezanu za maskenbal a odlikuje ga veliki broj prijavljenih učesnika koji maskirani moraju odgovarati na razna pitanja ili ispunjavati često nerealne zadatke. Iako je i kviz menjao svoju formu i sadržinu tokom godina ove godine možemo očekivati veoma zanimljiva pitanja za sve učesnike.

Ovogodišnji reli biće odžan 14. Decembra tok će kviz krenuti u drugoj nedelji decembra!

Maskenbalski tramvajski žur je predstavljao svojevrstan vid zabave u kome su svi učesnici uživali u provodu vozeći se u krug tramvajskom linijom 2!

Sve informacije o događaju, učešću i prijavama možete dobiti preko FB i Instagram stranice KSTa i zvaničnom FB eventu, a nagrade za najbolje i najkreativnije timove će i ove godine biti ulaznice za maskenbal. – https://www.facebook.com/events/3028480820500480/

A kako je bilo na prošlogodišnjem maskenbalu možete videti u videu ispod ⏬

Za kraj vam poklanjamo još jednu zanimljivost – Za vreme maskenbala sa temom PROHIBICIJA nisu postojali šankovi na kojima se mogao tako lako kupiti alkohol, već su posetioci morali da lutaju kroz zgradu kako bi pronašli šank na kome mogu kupiti alkohol. Tako da budite inspirativni, kreativni i veseli i vidimo se 28. decembra na KST maskenbalu ! ?