Photo : promo

Predstojećeg vikenda Ritam Nereda dolazi u Podgoricu

Ritam Nereda u Podgorici !

U petak 09.02.2024. u sklopu serijala koncerata“Rockstrikcija“ br.5, nastupaju Ritam Nereda(Srbija),  9, Petrikor(Crna Gora), Extroft(Hrvatska).

Podsećanja radi, na serijalu koncerata “Rockstrikcija” gostovala su neki od najistaknutijih i najinteresantnijih rock sastava kako iz Crne Gore tako i regiona, među kojima su se našli: Nikola Vranjković, Autogeni Trening, Bjesovi, Vrpca, Šiza, Punkreas, Alternaiva, Atheist Rap, Let 3.

Pravo osveženje na muzičkoj sceni je grupa Petrikor, a njihov prvi javni nastup je rezervisan na ovoj Rockstrikciji. Jedan od retkih mladih crnogorskih muzičkih sastava srednjoškolskog uzrasta koji svira alt/rock će otvoriti veče u hali Kolektora(ex-Titex). Nakon čega putuju za Zagreb gde će sa svojim vršnjacima nastupati u sklopu Superval festivala. 21.02.2024.

„Rockstrikcija“ u saradnji sa „Superval“ festivalom iz Hrvatske je omogućila razmenu mladih bendova srednjoškolskog uzrasta, s toga za ovu priliku u Podgoricu dolazi grupa Extroft iz Valpova. Ovaj mladi bend je svojom muzikom skrenuo pažnju mnogim festivalima u Hrvatskoj i regionu. Njihov hard/core/metal zvuk će biti sjajna uvertira za ostatak večeri na kojoj će se predstaviti i grupa 9 iz Bar-a.

Momci sa crnogorskog primorja su spremili promociju svog prvog albuma, nešto tvrđi zvuk nego što smo navikli da slušamo sa Jadrana. Muzički sastav “9”(devet) iz Bara, čine Milić Šarović (glavni vokal/gitara), Duško Srzentić (prateci vokal/gitara), Džulijan Ilić (bass gitara) i Ivan Ćetković (bubanj). Bend se okupio krajem 2022. godine sa ciljem da radi isključivo autorsku muziku i pokuša da plasira noviji metal/core zvuk na scenu Crne Gore i regiona. U toku je snimanje prvog albuma koji će sadržati 9 pesama, od kojih je pet već snimljeno i mogu se naći na YouTube kanalu kao i na ostalim platformama. Video za njihovu pesmu „Slamka Spasa“ možete pogledati na linku ispod.

Kraj večeri je rezervisan za Ritam Nereda koji važi za jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji svira još od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, što unapred obećava nezaboravanu žurku. Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju, između ostalih, i Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda bilježi i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks i Phil Anselmo & The Illegals.

Ovaj bend, sa bogatom karijerom i kroz devet albuma, u Podgoricu će doneti hitove: “Hiljade”, “Put beznađa”, “10 godina” i mnoge druge, koji su ostavili neizbrisiv trag u svetu punk muzike.

Ulaznice za Rockstrikciju br. 5 mogu se kupiti po ceni od 15 eura u kafe baru Itaka.

Ovaj događaj su podržali: Tuborg, Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica, Hotel CUE, Aqua Bianca, Jameson…