Preminuo Mikica Zdravković, basista benda Čovek bez sluha

Mikica Zdravković, basista i jedan od osnivača benda Čovek bez sluha, te dugogodišnji radnik Doma omladine Kragujevac, muzički promoter i jedan od osnivača Arenal Festa, preminuo je rano jutros u Kragujevcu nakon višednevne borbe sa korona virusom.

“Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat… Arsenal će naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čoveku bez koga ne bi ni bilo kragujevačkog festivala, napisali su iz Arsenal Festa, dodajući stihove pesme Čovek bez sluha “Nebeski bend”.

Mikica Zdravković (1974-2020)

Napustio nas je prijatelj, muzičar, otac, vođa benda. Oličenje ljudskosti i iskrene…

Posted by Covek Bez Sluha – Official on Friday, November 27, 2020

 

Bliski njemu ga pamte kao uvek nasmejanog i dobronamernog basistu i “čoveka za odnose s javnošću” ČBS-a, a od njega se na duštvenim mrežama opraštaju prijatelji, saradnici, ali i oni koji su tek kao slučajni poznanici uspeli da osete njegovu nepresušnu energiju.

Mikica je nastupio zajedno sa bendom pre par meseci i na online nastupu na ovogodišnjem Arsenal festu.