Prijatelje voli ceo svet, a jedan čovek im je čak posvetio i kafić

Central Park se nalazi su Londonu, a u njemu je sve postavljeno baš kao u onom kafeu sa filmskog seta.

Ne morate biti ljubitelji sitkoma da biste voleli NJIH. Ne morate pratiti vesti iz kulture ili šou biznisa da biste znali za NJIH.

Možete “prebaciti program kada vidite da se na nekom od domaćih kanala repriziraju po ko zna koji put, ali jedno morate priznati,… gde god da pođete videćete makar jednu osobu koja na sebi ponosno noci majicu sa nekim od natpisa iz F-R-I-E-N-D-S-a.

Processed with VSCO with t1 preset

Motivi iz serije obožavaocima iste “namiguju” iz izloga knjižara. Zlatni ram na ljubičastim vratima svetluca na brojnim magnetima. Privesci “Central Park” zveckaju na ključevima fanova koji se međusobno uvek prepoznaju.

Prošlo je skoro 20 godina od emitovanje prve epizode serije koja je postala planeterano popularna.

Proglašena je za jednu od najboljih serija svih vremena, a gotovo da nema države u kojoj se nije prikazivala niti jezika na koji nije prevedena. Šestoro prijatelja ušunjalo se sasvim tiho u domove širom sveta, a izazvalo salve smeha.

Uz njih se nismo samo smejeli. U nekim situacijama smo plakali, a najviše u poslednjoj sceni poslednje epizode, koja najavljuje kraj jedne decenije. Pa ipak ovakav, prerani kraj jednog od njih ništa nije najavljivalo.

Umro Matthew Perry, Chandler iz Prijatelja

Uprkos burnoj prošlosti, bolesti zavisnosti pa i činjenici da je na odvikavanju bio 17 puta, niko nije mogao da nasluti da će Metju tako rano otići.

Udahnuo je život u lik Čendlera Binga, zbijao šale i neretko sam smišljao replike po kojima ćemo ga pamtiti.

Ovih dana će se o njemu još više pričati i pisati.

Dok obožavaoci u ostavljaju cveće ispred njegove kuće u Los Anđelesu, oni iz Londona se okupljaju u lokalnom Central Park kafeu, koji je otvorio izvesni Deren.

Gledajući snimak tog kafea mi vidimo onaj postavljen na setu u Njujorku.

Zamišljamo Čendlera kako nonšalantno ulazi u njega, seda za veliki narandžasti kauč, uzima glomaznu šolju i podiže noge na stočić za kafu. Vidimo ga kako smeje i smišlja neke nove šale, ali je ovoga puta, nažalost, sam.

Izvor : Telegraf.rs