Duran Duran objavili novi album na kom im se kao gošća pojavila basistkinja Måneskina

Pioniri engleskog novog talasa, Duran Duran, povodom Noći veštica izdali su album “Danse Macabre”.

Album, čiji naslov preveden na naški glasi “ples smrti” njihov je šesnaesti u karijeri. Sastoji se od novih pesama, obrada te novih verzija starog materijala benda. Bend je ideju za album, na kom je u centru pažnje Noć veštica, dobio još prošle godine. Naime, tada je bend za Noć veštica odsvirao koncert u Los Anđelesu.

Omot

Od ukupno 13 pesama na albumu, tri su nove autorske – “Confession in the Afterlife”, “Black Moonlight” i naslovna, “Danse Macabre”. Osim originalnih pesama, bend je za potrebe albuma ponovo snimio “Night Boat”, koja se inače javlja na prvom debitantskom albumu benda, takođe imenovanom “Duran Duran”. U sklopu albuma, bend je između ostalog obradio i The Rolling Stonese (“Paint It Black”), Billie Eilish (“Bury a Friend”) te Talking Headse (“Psycho Killer”).

Uz bend, na albumu su se takođe pojavila i dva gosta. Funk legendu Nilea Rodgersa možemo čuti na gitari u “Black Moonlight”, dok se na obradi “Psycho Killer” javlja i Victoria de Angelis, basistkinja italijanskog benda Måneskin. Uz Rodgers i De Angelis, na albumu je učestvovao i nekoliko bivših članova benda. Na albumu se tako javljaju Andy Taylor(koji je trenutno bori sa rakom) i Warren Cuccurullo. Taylor je kao gitarista sa bendom poslednji put nastupio 2006. godine, dok je Cuccurullo svirao do 2001.

Duran Duran imaju novu pesmu ; u njenom snimanju učestvovali i bivši gitarista benda i Nil Rodžers

“Danse Macabre” dolazi kao relativno neobičan podvig benda, koji je prošle godine postao članom Rock and Roll kuće slavnih. Posebno iznenađuje obrada Billie Eilish, o kojoj je frontmen Simon Le Bon govorio u sredu u intervjuu za Rolling Stone. Naime, Le Bon je tada rekao kako je obradu “Bury a Friend” kombinovao sa varijacijom arapskog moda hijaz kar, u kojeg ga je uveo ni manje ni više no – King Gizzard and the Lizard Wizard.