Punk legende NOFX objavili novi singl – u spotu se pojavljuju Avenged Sevenfold, a i jedan srpski bend

Punk legende NOFX upravo su najavili svoj 14. studijski album, “Single Album”, i objavili svoj prvi singl „Linewleum“.

Pesma je posvećena stotinama bendova koji su tokom godina obrađivali njihovu pesmu „Linoleum“, te nova pesma sadrži i mrvicu Avenged Sevenfold-a, koji se takođe pojavljuju u spotu zajedno sa Augustom Burnsom Redom, Tonijem Slijem, Frank Turnerom i drugima.

Ono što je zanimljivo, jedan od bendova koji se pojavljuje u spotu je i srpski bend Komandosi koje možete videti na 2:55 u spotu.

“Single Album” je u početku trebao biti dvostruki album, ali frontmen Fat Mike podržao je ideju još tokom procesa pisanja. „Kada napišete dvostruki album, pišete drugačije“, kaže Mike. „Pisao sam zaista različite pesme i neke zabavne pesme, ali morate napraviti dupli album dovoljno zanimljiv da biste ga odslušali celog. Želeo sam da napravim savršen dvostruki album, a to nisam ostvario. Zato sam odlučio da napravim samo jedan album, pa otuda i naslov. “

Što se tiče „Linewleum“ pesme, Mike razmišlja o univerzalnoj ljubavi koju ljubitelji imaju prema „Linoleumu“. „Nemam pojma zašto je „Linoleum“ pesma NOFX-a koju obrađuje toliko bendova, dok druge pesme NOFX-a ne dobijaju nikakvu pažnju.„Linoleum“ nije bio singl, nije imao video, nije se često puštao na radiju i što je najvažnije, nije imao ni refren !!! Sve popularne pesme imaju refrene! WTF! Dakle, jedne noći sam ostao budan do 4:00 ujutru i proveravao sve različite verzije na YouTubeu. Gledajući stotine bendova iz preko 28 zemlje (uglavnom Indonezija) koji su obradili „Linoleum“ za mene su bile ponižavajuće iskustvo. Zato sam odlučio da napišem pesmu koja je bila posveta za sve one ljude koji su naučili ta četiri akorda i setili se nerifikovanih tekstova. “

Dodaje: „Tada sam zamolio najveći od svih bendova (Avenged Sevenfold) da odsviraju neke delove pesme. Tada je M.Shadow predložio da zajedno napravimo video. Tada sam shvatio da bih trebao da stavim sve bendove u video. Pa, nisam mogao da uklopim sve bendove, ali izabrao sam gomilu kul bendova! Pesma je o tome da se ne obrađuje pesma koja nije hit pesma sa video snimkom o drugim bendovima koji baš tu pesmu obrađuju! Zbog toga volim da pišem pank pesme. Zatvori vrata! ”

Snimljen je u Motor Studiju u San Francisku sa još jednom legendom Bilom Stivensonom iz Descendentsa i Džejsonom Livermorom.