Wed. Apr 21st, 2021

Revolt predstavili novi singl i video spot

Banjalučki bend Revolt predstavio je novi singl i video spot “Bijes je dar” s albuma “Kontrakcije”.

Prve reakcije publike su izuzetno pozitivne, pa su ovom bendu dale vetar u leđa u stvaranju nove autorske muzike. Singl je sniman u Studiju Kosnik u Banjaluci prošle godine uz miks Dejana Savića, dok je mastering rađen u Digital Boyler studiju.

Produkciju singla potpisuju Dejan Savić & Revolt. Režiju, kameru i kolor korekciju novog video spota potpisuje Todor Bokan, dok je asistent kamere Miloš Rajtarov. Montaža je poverena Sofiji Damjanović i Todoru Bokanu. U spotu se pojavljuju glumci Dostana Nikolić, Marko Petković i Rade Perović.

– Ova pesma je logičan nastavak ranije objavljene “Zemlje”. Iako je danas izuzetno lako galamiti protiv bilo kakve vrste sistema nekako smo pokušali to učiniti kroz lični introvertni trenutak. Tako i ‘Bijes je dar” govori o problemima na ličnom nivou nakupljenih zbog spoljnjih uticaja. Za svakoga su ti uticaji različiti, od nezadovoljstva poslom, stanjem u društvu, korelacijom s bliskim ljudima pa sve do banalnih stvari poput komšije koji baca smeće gdje ne treba. Tako se i u pesmi nismo bavili konkretnim stvarima nego opštim nezadovoljstvom koje je opet indvidualno i lično za svakog od nas. Kada je o muzici reč, ona je opet izraz koji je sasvim očekivan od Revolta, snažne gitare, bez puno komplikovanja – kažu iz benda.

Highwaystar Magazine radio