Wed. Apr 21st, 2021

The Screaming Wheels/ Photo: youtube.com printscreem

THE SCREAMING WHEELS VIDEO SINGLOM “WILLY THE WIMP” NAJAVLJUJU DEBI ALBUM

Četvoročlani alternativni blues/rock sastav iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavio je prvi singl pod nazivom “Willy The Wimp” sa predstojećeg debi albuma “Instramental” (Rock Svirke Records).

Uz pesmu stiže i spot čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gde muzika koketira sa pankom i vokalno podseća na Zappuu i Captain Beefhearta.

– Ova pesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopće – poručili su članovi benda.

Produkciju pesme, snimljenu u novigradskom bioskopu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, neposredno pre učešća na desetom Croatian Blues Challengeu, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli.

Tamo su pobedili u kategoriji najbolji Solo/Duo izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memfisu.

Denis i Leo su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, tako da pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

izvor : headliner.rs

Highwaystar Magazine radio