Sat. May 8th, 2021

Soulcase/ Photo: Promo

RIJEČKI BEND SOULCASE PREDSTAVILI DEBITANTSKI SINGL

Novoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl “The Attic” kojim najavljuje predstojeće EP izdanje pod nazivom “Devour”.

“The Attic” objedinjuje osećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim rifovima i pevljivim melodijama.

Pesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske psihe, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu sa nama.

Lyric video za pesmu je od danas, 30. aprila dostupan na YouTubeu, kao i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i miksovani u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u poznatom Sterling Sound studiju u Nešvilu (SAD).

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke koji je počeo s radom 2019. godine, kada je grupa prijatelja odlučila da započne novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju sopstvenog autentičnog zvuka, počeli su sa stvaranjem muzike, a vremenom nastajele su i prve pesme.

Osnovna inspiracija za Soulcase dolazi iz sopstvenih života članova benda, a muzika odražava njihova osećanja, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje.

Na njihov zvuk i tekstove snažno utiču blisko povezane umetničke forme kao što su film i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova kao i upečatljivih i pevljivih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušaoca sa izvornim emocijama i atmosferom koje njihove pesme prenose.

Highwaystar Magazine radio